Välittäminen eteenpäin

ESET Endpoint Security voi lähettää ilmoitussähköposteja automaattisesti, jos valitun vähimmäissisällön mukainen tapahtuma ilmenee. Avaa osio Lisäasetukset > Ilmoitukset > Välittäminen eteenpäin > Lähetä eteenpäin sähköpostiin ja aktivoi sähköposti-ilmoitukset valitsemalla Välitä ilmoitukset sähköpostiin.

Edelleen välitetyt ilmoitukset – Valitse, mitkä työpöydän ilmoitukset lähetetään sähköpostiin.

CONFIG_NOTICE

SMTP-palvelin

SMTP-palvelin – Ilmoitusten lähettämiseen käytetty SMTP-palvelin (esim. smtp.palveluntarjoaja.com:587, ennalta määritetty portti on 25).

note

ESET Endpoint Security tukee SMTP-palvelimia, jotka käyttävät TLS-salausta.

Käyttäjänimi ja salasana – Jos SMTP-palvelin edellyttää todennusta, kenttiin on kirjoitettava kelvollinen käyttäjänimi ja salasana, joiden avulla SMTP-palvelinta voidaan käyttää.

Lähettäjän osoite – Tässä kentässä voidaan määrittää lähettäjän osoite, joka näkyy sähköposti-ilmoitusten otsikkokentässä.

Vastaanottajan osoitteet – Tässä kentässä voidaan määrittää vastaanottajan osoitteet, jotka näkyvät sähköposti-ilmoitusten otsikkokentässä. Erottele sähköpostiosoitteet toisistaan puolipisteellä (;).

Ota TLS käyttöön – Ota TLS-salauksen tukemien hälytys- ja ilmoitusviestin lähettäminen käyttöön.

Sähköpostiasetukset

Ilmoitusten vähimmäissisältö -alasvetovalikosta voit valita ensimmäisen vakavuustason, jolta ilmoituksia lähetetään.

• Vianmääritystiedot – Kirjaa tietoa, jota tarvitaan ohjelman ja kaikkien yllä olevien merkintöjen hienosäätämiseen.
  • Informatiiviset – Kirjaa informatiiviset viestit, epätavalliset verkkotapahtumat mukaan lukien onnistuneen päivityksen viestit sekä kaikki yllä olevat merkinnät.
  • Varoitukset – Tallentaa vakavat virheet ja varoitusviestit (Varkaudenesto ei toimi oikein tai päivitys epäonnistui).
  • Virheet – Virheet (asiakirjasuojausta ei aloitettu) ja vakavat virheet tallennetaan.
  • Vakavat virheet – Vain vakavat virheet, kuten jos virustentorjunnan käynnistyksessä tapahtui virhe tai jos järjestelmä on viruksen tartuttama.

Lähetä jokainen ilmoitus erillisessä sähköpostissa – Kun tämä asetus on käytössä, vastaanottaja saa uuden sähköpostin jokaisesta yksittäisestä ilmoituksesta. Tämä saattaa aiheuttaa suuren määrän vastaanotettuja sähköposteja lyhyessä ajassa.

Aikajakso, jonka jälkeen uudet ilmoitussähköpostit lähetetään (min) – Minuuttimääräinen aikajakso, jonka jälkeen uudet ilmoitussähköpostit lähetetään sähköpostiin. Jos asetat tämän arvoksi 0, ilmoitukset lähetetään välittömästi.

Viestin muoto

Ohjelman ja etäkäyttäjän tai järjestelmänvalvojan välinen tiedonsiirto tapahtuu sähköposti- tai LAN-viesteillä (Windows-pikaviestipalvelulla). Hälytysviestien ja ilmoitusten oletusmuoto soveltuu useimpiin tilanteisiin. Joissakin tapauksissa tapahtumaviestien muodon muuttaminen on ehkä tarpeellista.

Tapahtumaviestien muoto – Etätietokoneilla näytettävien tapahtumaviestien muoto.

Uhkavaroitusviestien muoto – Uhkahälytys- ja ilmoitusviesteillä on ennalta määritetty oletusmuoto. Kehotamme välttämään tämän muodon muuttamista. Joissakin tapauksissa (esimerkiksi jos käytät automaattista sähköpostin käsittelyjärjestelmää) viestin muodon muuttaminen voi kuitenkin olla tarpeellista.

Merkistö – Muuntaa sähköpostiviestin ANSI-merkkikoodauksen mukaiseksi Windowsin alueellisten asetusten perusteella (esimerkiksi windows-1250, Unicode (UTF-8), ACSII 7-bit tai japanilainen (ISO-2022-JP)). Tämän seurauksena "á" muuttuu muotoon "a" ja tuntematon merkki kysymysmerkiksi "?".

Käytä Quoted-printable-koodausta – Sähköpostiviestin lähde koodataan Quoted-printable (QP) -muotoon, joka käyttää ASCII-merkkejä ja voi lähettää kansallisia erikoismerkkejä sähköpostitse 8-bittisessä muodossa (áéíóú).

Avainsanat (%-merkeillä erotetut merkkijonot) korvataan viestissä hälytyksen todellisilla tiedoilla. Käytettävissä ovat seuraavat avainsanat:

• %TimeStamp% – Tapahtuman päivämäärä ja kellonaika
  • %Scanner% – Moduuli, johon toiminto liittyy
  • %ComputerName% – Sen tietokoneen nimi, jossa hälytys tapahtui
  • %ProgramName% – Ohjelma, joka antoi hälytyksen
  • %InfectedObject% – Tartunnan saaneen tiedoston, viestin tai vastaavan nimi
  • %VirusName% – Virustartunnan tiedot
  • %Action% – Tunkeutumiselle tehty toimenpide.
  • %ErrorDescription% – Muun kuin virustapahtuman kuvaus.

Avainsanoja %InfectedObject% ja %VirusName% käytetään vain uhkavaroitusviesteissä, ja avainsanaa %ErrorDescription% käytetään vain tapahtumaviesteissä.