Beveiliging van webtoegang

Beveiliging van webtoegang controleert communicatie tussen webbrowsers en externe servers op naleving van HTTP-regels (Hypertext Transfer Protocol).

U kunt webfilters instellen door de poortnummers voor HTTP-communicatie en URL-adressen te definiëren.

Webprotocollen

In het gedeelte Webprotocollen kunt u HTTP-protocolcontrole in- of uitschakelen en de poortnummers definiëren die worden gebruikt voor HTTP-communicatie. Standaard zijn de poortnummers 80, 8080 en 3128 vooraf gedefinieerd.

URL-adresbeheer

In het gedeelte kunt u HTTP-adressen opgeven die u wilt blokkeren, toestaan of uitsluiten van controle. Websites in de lijst met geblokkeerde adressen zijn niet toegankelijk. Websites in de lijst met uitgesloten adressen zijn toegankelijk zonder te worden gescand op schadelijke code.

Als u een lijst met toegestane, geblokkeerde of uitgesloten adressen wilt activeren, selecteert u er een en schakelt u de optie Lijst actief in. Als u een melding wilt krijgen wanneer u een adres invoert van de huidige lijst, schakelt u Op de hoogte gesteld in.

U kunt de speciale symbolen * (sterretje) en ? (vraagteken) gebruiken in elke lijst. Het sterretje vervangt een willekeurige tekenreeks en het vraagteken vervangt een willekeurig symbool. Wees voorzichtig bij het opgeven van uitgesloten adressen, omdat in de lijst alleen vertrouwde en veilige adressen mogen staan. U moet u er ook voor zorgen dat de symbolen * en ? op de juiste manier worden gebruikt.