Module- en productupdates

Module-updates

Updatetype

Reguliere update. Dit is het standaardtype update, waarmee de database met detectiekenmerken en productmodules automatisch worden bijgewerkt vanaf ESET-updateservers.

Pre-release updates zijn updates met de meest recente bugfixes en detectiemethoden die binnenkort voor het grote publiek beschikbaar zijn. Deze zijn echter niet altijd stabiel en daarom wordt het gebruik ervan in een productieomgeving niet aanbevolen.

Met Vertraagde updates kunt u de software vanaf speciale updateservers bijwerken die nieuwe versies van virusdatabases met een vertraging van ten minste X uur aanbieden (dit zijn databases die in een echte omgeving zijn getest en als stabiel worden beschouwd).

Module terugdraaien

Als u vermoedt dat een nieuwe detectie-engine en/of update- of programmamodules instabiel of beschadigd is, kunt u de vorige versie herstellen en alle updates uitschakelen.

Momentopnamen van modules maken

ESET Endpoint Antivirus for macOS registreert momentopnamen van de detectie-engine en programmamodule voor de terugdraaifunctie. Als u momentopnamen van virusdatabases wilt maken, houdt u Momentopnamen van modules maken ingeschakeld. Wanneer Momentopnamen van modules maken is ingeschakeld, wordt de eerste momentopname gemaakt tijdens de eerste update. De volgende wordt gemaakt na 48 uur. Het veld Aantal lokaal opgeslagen momentopnamen bepaalt het aantal momentopnamen van de detectie-engine.

note

Wanneer het maximale aantal momentopnamen is bereikt (bijvoorbeeld drie), wordt de oudste momentopname elke 48 uur vervangen door een nieuwe. In ESET Endpoint Antivirus for macOS voor macOS worden de bijgewerkte versies van de detectie-engine en programmamodule teruggedraaid naar de oudste momentopname.

Productupdates

Met productupdates beschikt u altijd over de nieuwste productversie. Schakel Automatische updates in om productupdates automatisch te laten installeren telkens als u opnieuw opstart en om constante toegang te houden tot de nieuwste functies en beveiligingsopties.

Primaire server en secundaire server

De optie om automatisch primaire en secundaire updateservers te kiezen is standaard ingeschakeld. Beide servers kunnen handmatig worden opgegeven wanneer automatisch kiezen is uitgeschakeld.