Malwarescans

De scanner op aanvraag is een belangrijk onderdeel van uw antivirusoplossing omdat u hiermee bestanden en mappen op uw computer kunt scannen. Vanuit beveiligingsoogpunt moeten computerscans niet alleen worden uitgevoerd als infecties worden vermoed, maar regelmatig als onderdeel van routinematige beveiligingsmaatregelen. In het gedeelte Malwarescans kunt u opties configureren voor on-demand scanprofielen:

Lijst met profielen: als u een nieuwe lijst met profielen wilt maken of een bestaande lijst met profielen wilt verwijderen, klikt u op plus of minus. Wanneer u een nieuwe lijst met profielen toevoegt, typt u een naam voor het profiel en klikt u op OK. Het nieuwe profiel wordt weergegeven in het vervolgkeuzemenu Geselecteerd profiel met bestaande scanprofielen.

ThreatSense-parameters: configuratieopties voor scanprofielen, zoals bestandsextensies die u wilt beheren, objecten die u wilt scannen, gebruikte detectiemethoden, enz.