Gevoeligheid van engine

Met Gevoeligheid van engine kunt u rapportage- en beveiligingsniveaus van de volgende categorieën configureren voor alle beveiligingsmodules.

Malware: schadelijke code die voorkomt in bestaande bestanden op uw computer.

Potentieel ongewenste toepassingen: grayware of potentieel ongewenste toepassingen (PUA's) is een brede categorie software waarvan de bedoeling niet zo evident schadelijk is als bij andere typen malware, zoals virussen en Trojaanse paarden. Grayware kan echter aanvullende ongewenste software installeren, het gedrag van het digitale apparaat wijzigen of activiteiten uitvoeren die de gebruiker niet heeft goedgekeurd of had verwacht. Zie de woordenlijst voor meer informatie over deze toepassingen.

Verdachte toepassingen: dit zijn bijvoorbeeld programma's die zijn gecomprimeerd met packers of protectors. Deze protectors worden vaak misbruikt door makers van malware om detectie te omzeilen. Een packer is een zelfuitpakkend uitvoerbaar bestand waarin verschillende soorten malware in één pakket zijn verzameld. De meest gebruikte packers zijn UPX, PE_Compact, PKLite en ASPack. Dezelfde malware kan anders worden gedetecteerd wanneer deze met een andere packer is gecomprimeerd. Packers kunnen hun 'handtekeningen' in de loop van de tijd doen veranderen, waardoor het moeilijker is malware te detecteren en te verwijderen.

Potentieel onveilige toepassingen: deze toepassingen zijn commerciële, legitieme software die door aanvallers kan worden misbruikt als ze zonder toestemming van de gebruiker worden geïnstalleerd. Deze classificatie omvat programma's zoals hulpprogramma's voor externe toegang. Deze optie is standaard uitgeschakeld.