Avinstallering

Lokal avinstallasjon

warning

ESET Endpoint Antivirus for macOS kan ikke avinstalleres fullstendig ved å dra ESET Endpoint Antivirus for macOS-ikonet til papirkurven fra Programmer-mappen. Systemutvidelsen forblir installert på datamaskinen, og Uninstaller.app kan ikke fjerne dem senere.

Hvis du vil hindre at brukere avinstallerer ESET Endpoint Antivirus for macOS, anbefaler vi at du legger til et flagg om at ingenting skal endres til ESET Endpoint Antivirus for macOS. Hvis du vil legge til flagget om ingen endring, kjører du følgende kommando på måldatamaskinen:

sudo chflags -Rf schg /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus\.app

Du må fjerne flagget for ingen endring før avinstallasjonen av ESET Endpoint Antivirus for macOS. Hvis du vil fjerne flagget for ingen endring, kjører du følgende kommando på måldatamaskinen:

sudo chflags -Rf noschg /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus\.app

Slik avinstallerer du ESET Endpoint Antivirus for macOS:

important

Hvis du administrerer ESET Endpoint Antivirus for macOS ved hjelp av ESET PROTECT On-Prem eller ESET PROTECT CLOUD, kan du opprette og kjøre en klientoppgave for å avinstallere ESET Endpoint Antivirus for macOS eksternt:

Opprett og kjør oppgaven Avinstaller programvare i ESET PROTECT On-Prem.

Opprett og kjør oppgaven Avinstaller programvare i ESET PROTECT CLOUD.

1.Start ESET Endpoint Antivirus for macOS-avinstallasjonsprogrammet. Det finnes flere måter å starte ESET Endpoint Antivirus for macOS-avinstallasjonsprogrammet:

Åpne installasjonsfilen for ESET Endpoint Antivirus for macOS (.dmg) og dobbeltklikk Avinstaller.

Start Finder, åpne mappen Programmer på harddisken, kontrollklikk (eller høyreklikk) på ESET Endpoint Antivirus for macOS-ikonet > velg Vis pakkeinnhold fra hurtigmenyen. Åpne Contents  > Helpers-mappen og dobbeltklikk Uninstaller-ikonet.

2.Klikk på Avinstaller for å starte avinstallasjonsprosessen. Du blir bedt om å skrive inn administratorpassordet.

important

Hvis det er problemer med å fjerne systemutvidelsene, kan du bli bedt om å skrive inn administratorpassordet under avinstallasjonsprosessen.

3.Hvis du avinstallerer ESET Endpoint Antivirus for macOS på macOS 12 Monterey, blir du bedt om å la Uninstaller.app administrere brukere som er opprettet av ESET Endpoint Antivirus for macOS. Følgende dialogboks vises:
«Uninstaller.app» vil administrere datamaskinen din. Administrering kan omfatte endring av passord, nettverk og systeminnstillinger.
Klikk på OK. Hvis du klikker på Ikke tillat, blir ikke ESET Endpoint Antivirus for macOS fullstendig avinstallert.

4.Klikk på Lukk for å avslutte avinstallasjonsprogrammet.

5.Start datamaskinen på nytt.

Avinstallasjon via kommandolinjen

Du kan avinstallere ESET Endpoint Antivirus for macOS ved å kjøre avinstallasjonsskriptet fra terminalen. Hvis du installerte ESET Endpoint Antivirus for macOS på standardplasseringen, kjører du følgende kommando:
sudo /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/Helpers/Uninstaller.app/Contents/Scripts/uninstall.sh