Ekstern installasjon

Før installasjon

ESET Endpoint Antivirus for macOS krever rettighetsinnstillinger som hindrer at den installeres fullstendig eksternt uten at enheten er registrert i MDM. Hvis enheten er registrert i MDM, kan du bruke MDM til å distribuere disse innstillingene via konfigurasjonsprofiler. Hvis enheten ikke er registrert i MDM, må disse rettighetsinnstillingene tillates manuelt på hver datamaskin.

Hvis du bruker Jamf, kan du også se vår Jamf-spesifikke veiledning.

Innstilling av konfigurasjonsprofiler for ESET Endpoint Antivirus for macOS

Før du installerer ESET Endpoint Antivirus for macOS, må du aktivere følgende innstillinger på måldatamaskinene:

oESET-systemutvidelser
Hvis ESET-systemutvidelser ikke er aktivert før installasjonen, vil brukere motta varsler om blokkerte systemutvidelser frem til ESET-systemutvidelsene er aktivert.

oFullstendig disktilgang
Hvis fullstendig disktilgang ikke er aktivert før installasjonen, vil brukerne motta Datamaskinen er delvis beskyttet -varslinger frem til fullstendig disktilgang er aktivert.

oNett- og e-postbeskyttelse
Du må legge til konfigurasjonen for nett- og e-postbeskyttelse i systeminnstillingene for at nett- og e-postbeskyttelse skal fungere.
Hvis konfigurasjonen for nett- og e-postbeskyttelse mangler etter installasjonen av ESET Endpoint Antivirus for macOS, vil brukerne motta varselet «ESET Endpoint Antivirus for macOS» vil filtrere nettverksinnhold. Når de mottar dette varselet, klikker du Tillat. Hvis de klikker på Ikke tillat, vil ikke nett- og e-postbeskyttelsen fungere.

Hvis du vil fjernaktivere ESET-innstillingene ovenfor eksternt, må datamaskinen være registrert med en MDM-server (Mobile Device Management), for eksempel Jamf.

Aktiver ESET-systemutvidelser

Hvis du vil aktivere systemutvidelser på enheten eksternt, utfører du en av følgende handlinger før installasjonen:

oLast ned .plist-nyttelasten. Opprett en konfigurasjonsprofil i MDM ved hjelp av .plist-nyttelasten.

oOpprett en konfigurasjonsprofil i MDM-en ved å bruke følgende innstillinger:

Teamidentifikator (TeamID)

P8DQRXPVLP

Pakkeidentifikator (BundleID)

com.eset.endpoint
com.eset.network

Aktiver fullstendig disktilgang

Hvis du vil fjernaktivere full disktilgang, utfører du en av følgende handlinger før installasjonen:

oLast ned .plist-nyttelastfilen for ESET Endpoint Antivirus for macOS. Opprett en konfigurasjonsprofil i MDM ved hjelp av .plist-nyttelasten.
Hvis enheten din administreres av ESET PROTECT On-Prem eller ESET PROTECT CLOUD, må du også aktivere full disktilgang for ESET Management Agent. Last ned .plist-nyttelastfilen for ESET Management Agent.

oOpprett en konfigurasjonsprofil ved hjelp av følgende innstillinger:

ESET Endpoint Antivirus

Identifikator

com.eset.eea.g2

Identifikatortype

bundleID

Krav til kode

identifier "com.eset.eea.g2" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App eller tjeneste

SystemPolicyAllFiles

Tilgang

Allow

Identifikator

com.eset.endpoint

Identifikatortype

bundleID

Krav til kode

identifier "com.eset.endpoint" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App eller tjeneste

SystemPolicyAllFiles

Tilgang

Allow

På macOS 12 Monterey og nyere

Identifikator

com.eset.app.Uninstaller

Identifikatortype

bundleID

Krav til kode

identifier "com.eset.app.Uninstaller" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App eller tjeneste

SystemPolicyAllFiles

Tilgang

Allow

ESET Management Agent

Identifikator

com.eset.remoteadministrator.agent

Identifikatortype

bundleID

Krav til kode

identifier "com.eset.remoteadministrator.agent" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App eller tjeneste

SystemPolicyAllFiles

Tilgang

Allow

important

Når du har tillatt fullstendig disktilgang og systemutvidelser eksternt i Systeminnstillinger > Personvern og sikkerhet, kan det hende at disse innstillingene vises som deaktivert. Hvis ESET Endpoint Antivirus for macOS ikke viser noen advarsler, tillates fullstendig disktilgang og systemutvidelser, uavhengig av statusen i Systeminnstillinger > Personvern og sikkerhet.

Nett- og e-postbeskyttelse

Hvis du vil legge til konfigurasjon for nett- og e-postbeskyttelse i systeminnstillingene eksternt, utfører du én av følgende handlinger før installasjonen:

oLast ned .plist-nyttelastfilen. Opprett en konfigurasjonsprofil i MDM ved hjelp av .plist-nyttelasten. Datamaskinen må være registrert på MDM-serveren for å distribuere konfigurasjonsprofiler til disse datamaskinene.

oHvis du vil opprette din egen konfigurasjonsprofil, oppretter du en konfigurasjonsprofil for VPN-type med følgende innstillinger:

VPN-type

VPN

Tilkoblingstype

Custom SSL

Identifikator for det egendefinerte SSL VPN-et

com.eset.network.manager

Server

localhost

Identifikator for leverandørpakke

com.eset.network

Brukergodkjenning

Sertifikat

Leverandørtype

App-proxy

Angitt krav til leverandør

identifier "com.eset.network" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

Aktiver VPN ved behov

Konfigurasjons-XML for behovsbetingede regler

<array>

<dict>

<key>Action</key>

<string>Connect</string>

</dict>

</array>

Tidtaker for inaktivitet

Ikke koble fra

Proxyoppsett

Ingen

Konfigurasjon av nett- og e-postbeskyttelse fjernes etter avinstallering av ESET Endpoint Antivirus for macOS. Hvis du må avinstallere og installere ESET Endpoint Antivirus for macOS på nytt, må du etter avinstallasjonen distribuere konfigurasjonen av nett- og e-postbeskyttelse til måldatamaskinen igjen.