Systemkrav

Om ESET Endpoint Antivirus ska fungera problemfritt bör systemet uppfylla följande krav på maskinvara och programvara (standardproduktinställningar):

Processorer som stöds

Intel eller AMD-processor, 32-bitars (x86) med SSE2-instruktionsuppsättning eller 64-bitars (x64), 1 GHz eller högre
ARM64-baserad processor, 1 GHz eller högre

Operativsystem

Microsoft® Windows® 11

Microsoft® Windows® 10

note

En detaljerad lista över Microsoft® Windows® 10- och Microsoft® Windows® 11-versioner som stöds finns i supportpolicyn för Windows-operativsystem.

important

Stöd för Azure Code Signing måste installeras på alla Windows-operativsystem för att installera eller uppgradera ESET-produkter som har släppts efter juli 2023. Mer information.

Microsoft® Windows® 8.1

Microsoft® Windows® 8

Microsoft® Windows® 7 SP1 med de senaste Windows-uppdateringarna (minst KB4474419 och KB4490628)

important

ESET Endpoint Antivirus version 9.1 är den sista som har stöd för Windows 7 och Windows 8.1. Mer information.

Windows XP och Windows Vista stöds inte längre.

important

Försök att alltid hålla operativsystemet uppdaterat.

note

Installationsprogrammet för ESET Endpoint Antivirus som skapats i ESET PROTECT 8.1 och senare stöder Windows 10 Enterprise för virtuella skrivbord och Windows 10-flersessionsläge.

Annat

• Systemkraven för operativsystemet och annan installerad programvara uppfylls
  • 0,3 GB ledigt systemminne (se anmärkning 1)
  • 1 GB ledigt diskutrymme (se anmärkning 2)
  • En skärmupplösning på minst 1024 × 768 bildpunkter
  • Internetanslutning eller en LAN-anslutning till en produktuppdateringskälla (se anmärkning 3)
  • Två antivirusprogram som körs samtidigt på en enhet orsakar oundvikliga systemresurskonflikter, till exempel att sakta ner systemet så att det blir oanvändbart

Även om det kan gå att installera och köra produkten i system som inte uppfyller dessa krav, så bör föregående användbarhetstestning utföras baserat på prestandakraven.

note

(1): Produkten kan använda mer minne om minnet annars skulle vara oanvänt i en kraftigt infekterad dator eller när stora datalistor importeras till produkten (till exempel vitlistor med webbadresser).
(2): Det diskutrymme som krävs för att hämta installationsprogrammet, installera produkten och behålla en kopia av installationspaketet i programdata samt säkerhetskopiering av produktuppdateringar så att återställningar kan göras. Produkten kan använda mer diskutrymme beroende på inställningarna (till exempel när fler säkerhetskopierade produktuppdateringar lagras eller när minnesdumpar eller stora mängder loggposter behålls) eller i en infekterad dator (till exempel på grund av karantänfunktionen). Vi rekommenderar att ha tillräckligt med ledigt diskutrymme för att kunna genomföra uppdateringarna av operativsystemet och för ESET-produktuppdateringar.
(3): Även om det inte rekommenderas, så kan produkten uppdateras manuellt från flyttbara medier.