HIPS regelbehandling

Det här är en lista med användardefinierade och automatiskt tillagda regler i HIPS-systemet. Mer information om att skapa regler och HIPS-åtgärder finns i kapitlet Inställningar för HIPS-regler. Se även den allmänna principen för HIPS.

Kolumner

Regel – användardefinierat eller automatiskt valt regelnamn.

Aktiverad – avmarkera det här alternativet om du vill behålla regeln i listan men inte använda den.

Åtgärd – regeln anger en åtgärd – tillåt, blockera eller fråga – som ska utföras när villkoren uppfylls.

Källor – regeln används endast om händelsen utlöses av ett eller flera program.

Målobjekt – regeln används endast om åtgärden är relaterad till en viss fil, program eller registerpost.

Loggar allvarlighet – aktivera det här alternativet för att skriva information om regeln till HIPS-loggen.

Meddela – ett litet popup-fönster öppnas i det nedre högra hörnet om en händelse utlöses.

Kontrollelement

Lägg till – skapar en ny regel.

Redigera – redigerar valda poster.

Ta bort – tar bort markerade poster.

Prioritet för HIPS-regler

Det finns inga alternativ för att justera prioritetsnivån för HIPS-regler med knapparna för uppifrån/nedifrån.

• Alla regler du skapar har samma prioritet
  • Ju mer specifik regeln är, desto högre prioritet (till exempel har en regel för ett visst program högre prioritet än en regel för alla program)
  • Internt innehåller HIPS regler med högre prioritet som inte är åtkomliga för dig (du kan till exempel inte åsidosätta regler definierade för självskydd)
  • En regel du skapar som kan frysa operativsystemet tillämpas inte (får lägst prioritet)