Spletna pomoč ESET

Iskanje Slovenščina
Izbira teme

Preprečevanje lažnega predstavljanja

Lažno predstavljanje je kazniva dejavnost s tehnikami socialnega inženiringa (preračunljivo ravnanje z uporabniki, da bi prišli do zaupnih informacij). Lažno predstavljanje se uporablja za dostop do občutljivih podatkov, kot so številke bančnih računov, številke PIN itd. Za več informacij glejte slovar izrazov. ESET Endpoint Antivirus zagotavlja zaščito pred preprečevanjem lažnega predstavljanja, ki lahko blokira spletne strani, za katere je znano, da posredujejo to vrsto vsebine.

Zaščita pred preprečevanjem lažnega predstavljanja je privzeto omogočena. Do te nastavitve lahko dostopate v glavnem oknu programa tako, da se pomaknete do razdelka Napredne nastavitve (F5) > Splet in e-pošta > Preprečevanje lažnega predstavljanja.

Za več informacij o preprečevanju lažnega predstavljanja v programu ESET Endpoint Antivirus preberite članek v naši zbirki znanja.

Dostop do spletnega mesta z lažnim predstavljanjem

Ko odprete spletno mesto s prepoznanim lažnim predstavljanjem, se v spletnem brskalniku prikaže naslednje pogovorno okno. Če kljub temu želite dostopati do spletnega mesta, kliknite Prezri grožnjo (ni priporočeno).

WEB_PHISHING


note

Morebitna spletna mesta z lažnim predstavljanjem, ki so na seznamu varnih pošiljateljev, privzeto potečejo po nekaj urah. Spletno mesto lahko trajno dovolite z orodjem Upravljanje naslovov URL. V polju Napredne nastavitve (F5) kliknite Splet in e-pošta > Zaščita spletnega dostopa > Upravljanje naslovov URL > Seznam naslovov in Uredi ter dodajte spletno mesto, ki ga želite urediti, na ta seznam.

Prijava mesta z lažnim predstavljanjem

Povezava Prijavi omogoča pošiljanje mesta z lažnim predstavljanjem/zlonamernega mesta družbi ESET v analizo.


note

preden pošljete spletno mesto družbi ESET, mora izpolnjevati enega od teh pogojev:

Spletno mesto pa lahko pošljete tudi po e-pošti. Svoj e-poštni naslov pošljite na samples@eset.com. Ne pozabite dodati zadeve z opisom in priložite čim več informacij o spletnem mestu (navedite na primer spletno mesto, s katerega ste ga odprli, kako ste izvedeli za to mesto itn.).