HIPS-regeladministration

Det er en liste over brugerdefinerede og automatisk tilføjede regler i HIPS-systemet. Du kan finde flere oplysninger om oprettelse af regler og HIPS-handlinger i kapitlet Indstillinger for HIPS-regler. Se også Generelle principper om HIPS.

Kolonner

Regel – Brugerdefineret eller automatisk valgt regelnavn.

Aktiveret – Deaktiver denne indstilling, hvis du vil bevare reglen på listen, men ikke vil bruge den.

Handling – Reglen angiver en handling – Tillad, Bloker eller Spørg – som skal udføres, hvis betingelserne er opfyldt.

Kilder – Reglen bruges kun, hvis hændelsen udløses af et eller flere programmer.

Mål – Reglen bruges kun, hvis handlingen er relateret til en bestemt fil, et bestemt program eller en bestemt post i registreringsdatabasen.

Alvorsgrad af logføring – Hvis du markerer denne indstilling, skrives der oplysninger om denne regel til HIPS-loggen.

Giv besked – Der vises en lille pop op-meddelelse nederst til højre, hvis der udløses en hændelse.

Kontrolelementer

Tilføj – Opretter en ny regel.

Rediger – Giver dig mulighed for at redigere markerede poster.

Slet – Fjerner markerede poster.

Prioritet for HIPS-regler

Der er ingen indstillinger til justering af prioritetsniveauet for HIPS-regler ved hjælp af de øverste/nederste knapper.

• Alle regler, som du opretter, har samme prioritet
  • Jo mere specifik reglen er, jo højere prioritet har den (reglen for et specifikt program har f.eks. højere prioritet end reglen for alle programmer)
  • Internt indeholder HIPS regler med højere prioritet, som du ikke har adgang til (du kan f.eks. ikke tilsidesætte definerede regler om selvforsvar)
  • En regel, du opretter, som muligvis fryser dit operativsystem, anvendes ikke (har laveste prioritet)