Protecție Anti-Phishing

Termenul phishing (înșelătorie) definește o activitate infracțională care folosește tehnici de inginerie socială (manipularea utilizatorilor pentru a obține informații confidențiale). Phishingul este utilizat adesea pentru a obține acces la date sensibile, cum ar fi numere de cont bancar, coduri PIN etc. Citiți detalii despre această activitate în glosar. ESET Endpoint Antivirus include protecție împotriva phishing-ului, care blochează paginile Web cunoscute că distribuie astfel de conținut.

Vă recomandăm insistent să activați modulul Anti-Phishing în ESET Endpoint Antivirus. Pentru aceasta, deschideți Setări avansate (F5) și navigați la Web și email > Protecție Anti-Phishing.

Citiți articolul din baza de cunoștințe ESET pentru mai multe informații despre protecția Anti-Phishing în ESET Endpoint Antivirus.

Accesarea unui site Web înșelător

Atunci când accesați un site Web recunoscut ca fiind de phishing, se afișează dialogul următor în browserul Web. Dacă doriți în continuare să accesați site-ul Web, faceți clic pe Continuare la site (nerecomandat).

WEB_PHISHING


note

Site-urile Web potențial înșelătoare trecute în lista albă vor expira în mod implicit după câteva ore. Pentru a permite permanent un site Web, utilizați instrumentul Gestionare adrese URL. În Setări avansate (F5), extindeți Web și email > Protecție acces Web > Gestionare adrese URL > Listă de adrese, faceți clic pe Editare și apoi adăugați site-ul Web pe care doriți să-l editați la listă.

Raportarea unui site înșelător

Legătura Raportare vă permite să raportați un site Web de phishing/dăunător pentru a fi analizat de ESET.


note

Înainte de a trimite un site Web la ESET, asigurați-vă că îndeplinește unul sau mai multe dintre următoarele criterii:

site-ul Web nu este detectat deloc,

site-ul Web este detectat în mod incorect ca fiind o amenințare. În acest caz, puteți să raportați un site de phishing fals pozitiv.

Alternativ, puteți trimite site-ul Web prin email. Trimiteți mesajul de email la samples@eset.com. Nu uitați să utilizați un subiect descriptiv și să includeți cât mai multe informații posibil despre site-ul Web (de exemplu, site-ul Web care v-a direcționat aici, cum ați auzit despre acest site Web etc.).