Tietojenkalastelusuojaus

Tietojenkalastelu tarkoittaa rikollista toimintaa, jossa käytetään sosiaalista manipulointia (manipuloidaan käyttäjiä, jotta saadaan selville luottamuksellisia tietoja). Tietojenkalastelun tavoitteena on saada selville luottamuksellisia tietoja, kuten tilinumeroita, PIN-koodeja ja niin edelleen. Lisätietoja tästä toimenpiteestä on sanastossa. ESET Endpoint Antivirus tarjoaa tietojenkalastelusuojauksen, joka estää kyseistä sisältöä sisältävät Web-sivut.

On erittäin suositeltavaa ottaa tietojenkalastelun torjunta käyttöön ohjelmassa ESET Endpoint Antivirus. Toiminnon voi ottaa käyttöön avaamalla Lisäasetukset (F5) ja siirtymällä kohtaan Internet ja sähköposti > Tietojenkalastelun torjunta.

TutustuTietämyskantamme artikkeliin, jossa kerrotaan lisää tuotteen ESET Endpoint Antivirus tietojenkalastelun torjunnasta.

Tietojenkalastelusivustoon siirtyminen

Kun avaat tunnistetun tietojenkalastelusivun, seuraava valintaikkuna näytetään verkkoselaimessasi. Jos haluat silti siirtyä verkkosivulle, valitse Jatka sivustoon (ei suositella).

WEB_PHISHING

note

Huomautus

Tietojenkalastelua mahdollisesti yrittävät Web-sivustot, jotka on lisätty sallittujen osoitteiden luetteloon, siirtyvät kiellettyjen osoitteiden luetteloon oletusarvoisesti muutaman tunnin kuluttua. Jos haluat sallia Web-sivuston käytön pysyvästi, käytäURL-osoitteiden hallinta -työkalua. Laajenna Lisäasetuksista (F5) Internet ja sähköposti > Internetin käytön suojaus > URL-osoitehallinta > Osoiteluettelo ja valitse Muokkaa ja lisää luetteloon Web-sivusto, jota haluat muokata.

Tietojenkalastelusivuston ilmoittaminen

Tee ilmoitus tietokalastelu- / tai haittasivustosta -linkin avulla voit lähettää ilmoituksen tietojenkalastua yrittävästä tai haitallisesta Web-sivustosta ESETille analysoitavaksi.

note

Huomautus

Ennen kuin lähetät Web-sivuston ESETille, varmista, että se täyttää vähintään yhden seuraavista ehdoista:

Web-sivustoa ei tunnisteta ollenkaan

Web-sivusto tunnistetaan virheellisesti uhaksi. Tässä tapauksessa voit Ilmianna varmasti epäaito tietojenkalastelusivusto.

Voit lähettää Web-sivuston myös sähköpostitse. Lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen samples@eset.com. Muista käyttää kuvaavaa aihetta ja sisällyttää mahdollisimman paljon tietoa Web-sivustosta (esimerkiksi Web-sivusto, josta löysit ilmoittamasi Web-sivuston, kuinka kuulit siitä ja niin edelleen).