Produktaktivering

När installationen är slutförd ombeds du aktivera produkten.

Det går att aktivera produkten på flera sätt. Tillgänglighet för ett visst aktiveringssätt i aktiveringsfönstret kan bero på land och distributionssätt (ESET-webbsida, installationstyp .msi eller .exe osv.).

Du kan aktivera ESET Endpoint Antivirus i programmets huvudfönster > Hjälp och support > Aktivera produkt eller Skyddsstatus > Aktivera produkt.

ESET Endpoint Antivirus kan aktiveras på något av följande sätt:

• Använd en köpt licensnyckel – en unik sträng i formatet XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX som används för att identifiera licensägaren och aktivera licensen.
  • Använd ditt konto – ett ESET PROTECT HUB-konto som du måste skapa. ESET PROTECT HUB är en central gateway till den enhetliga säkerhetsplattformen ESET PROTECT On-Prem. Den tillhandahåller centraliserad identitets-, abonnemangs- och användarhantering för alla ESET-plattformsmoduler. Du kan använda det här alternativet för att även aktivera ESET Endpoint Antivirus med äldre licenshanteringsverktyg: ESET Business Account eller ESET MSP Administrator.
  • Offlinelicens – en automatiskt genererad fil som överförs till ESET-produkten för att tillhandahålla licensinformation. Om en licens medger hämtning av en offlinelicensfil (.lf) kan den filen användas för offlineaktivering. Antalet offlinelicenser dras från det totala antalet tillgängliga licenser. För mer information om att skapa offlinelicensfiler, se ESET Business Account-användarhandboken.

Klicka på Aktivera senare om datorn ingår i ett hanterat nätverk och administratören kommer att utföra fjärraktivering via ESET PROTECT On-Prem. Du kan även använda det här alternativet om du vill aktivera klienten vid ett senare tillfälle.

Om du har ett användarnamn och lösenord som används för aktivering av tidigare ESET-produkter, så konverterar du dina inloggningsuppgifter till en licensnyckel.

Du kan ändra din produktlicens när som helst i programmets huvudfönster > Hjälp och support > Ändra licens. Då visas det offentliga licens-ID som behövs för att identifiera licensen för ESET:s support.

note

ESET PROTECT On-Prem kan aktivera klientdatorer tyst med hjälp av licenser som gjorts tillgängliga av administratören. Anvisningar finns i onlinehjälpen för ESET PROTECT On-Prem.

MONITOR_RED Misslyckades produktaktiveringen?