Processer som körs

Processer som körs visar program eller processer som körs på datorn och håller ESET omedelbart och kontinuerligt informerad om nya infiltrationer. ESET Endpoint Antivirus ger detaljerad information om processer som körs för att skydda användare med ESET LiveGrid®-teknik aktiverad.

PAGE_CLOUD

Rykte – i de flesta fall tilldelar ESET Endpoint Antivirus med hjälp av ESET LiveGrid®-teknik risknivåer till objekt (filer, processer, registernycklar osv.) med hjälp av ett antal heuristiska regler så att egenskaperna för varje objekt granskas och risken för skadlig aktivitet utvärderas. Baserat på heuristiken kan objekt tilldelas en ryktesnivå från 9 – bästa rykte (grönt) till 0 – sämsta rykte (rött).

Process – avbildningsnamn för programmet eller processen som för närvarande körs på datorn. Det går även att använda Windows Aktivitetshanterare för att visa alla processer som körs i datorn. Det går att öppna Aktivitetshanteraren genom att högerklicka på ett tomt utrymme på aktivitetsfältet och sedan klicka på Aktivitetshanteraren eller genom att trycka på Ctrl+Skift+Esc på tangentbordet.

PID – är ett ID för processer som körs i Windows-operativsystem.

note

Kända program märkta som gröna är säkert rena (vitlistade) och undantas från genomsökning då detta ökar genomsökningshastigheten för genomsökning av datorn eller skydd av filsystemet i realtid på datorn.

Antal användare – antalet användare som använder ett visst program. Denna information samlas in med ESET LiveGrid®-teknik.

Identifieringstid – tiden sedan programmet identifierades av ESET LiveGrid®-tekniken.

note

När ett program tilldelats säkerhetsnivån Okänd (orange) är det inte säkert att det är skadlig programvara. Det är ofta ett nytt program. Om du inte är säker på filen kan du skicka in filen för analys till ESET:s viruslaboratorium. Om filen visar sig vara ett skadligt program läggs den till i någon av de kommande uppdateringarna av detekteringsmotorn.

Programnamn – namnet på ett visst program eller viss process.

Genom att klicka på ett program längst ned visas följande information längst ned i fönstret:

• Sökväg – platsen för programmet på din dator.
  • Beskrivning – filens egenskaper som de beskrivs av operativsystemet.
  • Version – information från programmets utgivare.
  • Företag – namnet på försäljaren eller programprocessen.
  • Produkt – programmets namn och/eller affärsnamn.
  • Storlek – filstorlek i antingen kB (kilobyte) eller MB (megabyte).
  • Skapad den – datum och tid då ett program skapades.
  • Ändrad den – datum och tid då ett program ändrades senast.

note

Det går även att kontrollera rykte på filer som inte är program/processer som körs − markera filer som ska kontrolleras, högerklicka på dem och välj Avancerade alternativ > Kontrollera filrykte från kontextmenyn.

HLPTOOLS_CLOUD_CHECK