Løse problemer med nettverkstrafikkskanner

Hvis du opplever problemer med nettleseren eller e-postklienten din, må du først finne ut om dette skyldes nettverkstrafikkskanneren. For å gjøre det, prøv å deaktivere nettverkstrafikkskanneren midlertidig i Avanserte oppsett > Deteksjonsmotor > Nettverkstrafikkskanner (husk å slå den på igjen etter at du er ferdig, ellers vil nettleseren og e-postklienten forbli ubeskyttet). Hvis problemet forsvinner etter at du slår den av, kan du henvise til denne liste over vanlige problemer for en måte å løse dem på:

Problemer med oppdatering eller sikker kommunikasjon

Hvis programmet ditt indikerer at det ikke er i stand til å foreta oppdateringer eller at en kommunikasjonskanal ikke er sikker:

• Hvis SSL/TLS er aktivert, prøv å slå den av midlertidig. Hvis dette hjelper, kan du fortsette å bruke SSL/TLS-filtrering og få oppdateringen til å fungere ved å ekskludere den problematiske kommunikasjonen:
    Deaktiver SSL/TLS. Kjør oppdateringen på nytt. Det bør vises et dialogvindu som informerer deg om kryptert nettverkstrafikk. Sørg for at programmet matcher programmet du utfører feilsøking for og at sertifikatet virker som om det kommer fra serveren som det utfører oppdatering fra. Velg deretter å huske handlingen for dette sertifikatet og klikk ignorer. Hvis ingen flere relevante dialogvinduer vises, kan du sette filtreringsmodusen tilbake til automatisk. Problemet skal nå være løst.
  • Hvis det aktuelle programmet ikke er en nettleser eller e-postklient, kan du utelukke det helt fra Beskyttelse for nettilgang (å gjøre dette for nettlesere eller e-postklienter vil gjøre deg utsatt). Alle programmer som på et tidligere tidspunkt har fått kommunikasjonen sin filtrert, skal allerede være i listen som du får når du legger til unntak. Du trenger altså ikke å legge dem til manuelt.

Problem med å få tilgang til en enhet på nettverket

Hvis du ikke kan bruke noen enhets funksjonalitet på nettverket ditt (dette kan bety at du åpner en nettside til webkameraet ditt eller spiller av video på en hjemmemediespiller), kan du prøve å legge til IPv4- og IPv6-adressene til listen over ekskluderte adresser.

Problemer med et bestemt nettsted

Du kan utelukke bestemte nettsteder fra Beskyttelse for nettilgang ved å bruke URL-adressebehandling. Hvis du ikke får tilgang til https://www.gmail.com/intl/en/mail/help/about.html, kan du for eksempel prøve å legge til *gmail.com* i listen over utelatte adresser.

Feil "Noen av programmene som kan importere rotsertifikatet kjører fortsatt"

Når du aktiverer SSL/TLS, sørger ESET Endpoint Antivirus for at installerte programmer stoler på måten som SSL-protokollen filtreres på ved å importere et sertifikat til programmenes sertifikatlager. Noen programmer kan kreve omstart for å importere et sertifikat. Dette inkluderer Firefox og Opera. Sørg for at ingen av dem kjører (den beste måten å gjøre dette på er å åpne Oppgavebehandling og sørge for at firefox.exe eller opera.exe ikke er til stede i Prosesser-fanen). Prøv deretter på nytt.

Feil i forbindelse med en uklarert utsteder eller ugyldig signatur

Dette betyr sannsynligvis at importen beskrevet ovenfor har mislyktes. Først må du sørge for at ingen av programmene som er blitt nevnt kjører. Deaktiver deretter SSL/TLS og aktiver det igjen. Dette vil kjøre importeringen på nytt.