Tietokone

Näet yleiskatsauksen kaikista suojausmoduuleista napsauttamalla Tietokone kohdassa ohjelman pääikkuna > Asetukset.

PAGE_SETTINGS_ANTIVIRUS

Tietokone-osiossa voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä seuraavat osat:

• Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus – Kaikille tiedostoille suoritetaan haitallisen koodin tarkistus, kun niitä avataan, luodaan tai suoritetaan tietokoneessa. Napsauta rataskuvaketta GEAR_black, joka on kohdan Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus vieressä, ja napsauta Muokkaa poikkeuksia -vaihtoehtoa, jotta voit avata Poikkeus-asetusikkunan, jossa voit ohittaa tiedostoja ja kansioita tarkistuksesta. Voit avata reaaliaikaisen tiedostojärjestelmän suojauksen lisäasetukset valitsemalla Määritä.
  • Laitehallinta – Mahdollistaa automaattisen laitehallinnan(CD/DVD/USB/...). Tämän moduulin kautta voit estää tai säätää laajennettuja suodattimia/lupia ja määrittää käyttäjän oikeudet laitteen käytölle ja työskentelylle.
  • Host Intrusion Prevention System (HIPS)HIPS-järjestelmä valvoo käyttöjärjestelmän sisäisiä tapahtumia ja reagoi niihin mukautettujen sääntöjen mukaisesti.
  • Laajennettu muistin tarkistus – toimii yhdessä hyödynnän eston kanssa. Se vahvistaa suojausta haittaohjelmilta, jotka on suunniteltu välttämään haittaohjelmien torjuntaohjelmien tunnistus tarkoituksellista monimutkaistamista tai salausta hyödyntämällä. Laajennettu muistin tarkistustoiminto on oletusarvoisesti käytössä. Lisätietoja tästä suojaustyypistä on sanastossa.
  • Hyödynnän esto on suunniteltu turvaamaan tietoturvahyökkäyksissä yleisesti hyödynnettyjä sovelluksia, kuten verkkoselaimia, PDF-lukuohjelmia, sähköpostiohjelmia ja MS Officen osia. Hyödynnän esto on oletusarvoisesti käytössä. Lisätietoja tästä suojaustyypistä on sanastossa.
  • Kiristyshaittaohjelmasuojaus on suojauskerros, joka toimii HIPS-ominaisuuden osana. Kiristyshaittaohjelmasuojauksen toimiminen edellyttää ESET LiveGrid®-mainejärjestelmän käyttöönottoa. Lue lisätietoja tästä suojaustyypistä.
  • Esitystila on suunnattu käyttäjille, jotka vaativat ohjelmiston keskeytymätöntä käyttöä, eivät halua ilmoitusten häiritsevän ja haluavat minimoida suorittimen käytön. Kun Esitystilaon otettu käyttöön, saat varoitusilmoituksen (mahdollisesta turvallisuusriskistä), ja pääikkuna muuttuu oranssiksi.

Keskeytä virustentorjunta ja vakoiluohjelmasuojaus – Aina kun poistat virustentorjunnan ja vakoiluohjelmasuojauksen väliaikaisesti käytöstä, voit valita ajanjakson, jonka haluat valitun komponentin olevan poissa käytöstä. Voit poistaa suojauskomponentin väliaikaisesti käytöstä valitsemalla komponentin alasvetovalikosta ja napsauttamalla sitten Käytä. Voit ottaa suojauksen uudelleen käyttöön napsauttamalla Ota virustentorjunta ja vakoiluohjelmasuojaus käyttöön.

Jos haluat keskeyttää yksittäisiä suojausmoduuleja tai poistaa niitä käytöstä, napsauta vaihtokuvaketta MODULE_ENABLED.

warning

Suojausmoduulien poistaminen käytöstä saattaa heikentää tietokoneesi suojauksen tasoa.