Tillämpa en rekommenderad policy för ESET Endpoint Antivirus

Praxis efter anslutning av ESET Endpoint Antivirus till ESET PROTECT är att tillämpa en rekommenderad policy eller en anpassad sådan.

Det finns flera inbyggda policyer för ESET Endpoint Antivirus:

Policy

Beskrivning

Antivirus – balanserad

Säkerhetskonfiguration som rekommenderas för de flesta konfigurationer.

Antivirus – maximal säkerhet

Använder maskininlärning, djup beteendegranskning och SSL-filtrering. Detektering av potentiellt farliga, oönskade och misstänkta program påverkas.

Molnbaserat ryktes- och feedbacksystem

Aktiverar det molnbaserade ESET LiveGrid®-ryktes- och -feedbacksystemet för att förbättra detekteringen av de senaste hoten och hjälpa till att dela skadliga eller okända potentiella hot för vidare analys.

Enhetskontroll – maximal säkerhet

Alla enheter blockeras. När en enhet vill bli ansluten måste detta godkännas av administratören.

Enhetskontroll – skrivskyddad

Alla enheter kan endast läsas. Ingen skrivning tillåts.

Brandvägg – blockera all trafik utom ESET PROTECT- och ESET Inspect-anslutning

Blockera all trafik utom anslutning till ESET PROTECT och ESET Inspect Server (endast ESET Endpoint Security).

Loggning – fullständig diagnostikloggning

Den här mallen säkerställer att administratören har alla loggar tillgängliga när så behövs. Allt loggas från minimalt omfång, inklusive HIPS och ThreatSense och brandväggen. Loggarna raderas automatiskt efter 90 dagar.

Loggning – logga endast viktiga händelser

Den här policyn säkerställer att varningar, fel och kritiska händelser loggas. Loggarna raderas automatiskt efter 90 dagar.

Synlighet – balanserad

Standardinställning för synlighet. Statusar och meddelanden är aktiverade.

Synlighet – osynligt läge

Inaktiverade meddelanden, varningar, GUI, integration till kontextmeny. Ingen egui.exe körs. Endast lämpligt för hantering från ESET PROTECT Cloud.

Synlighet – minskad interaktion med användare

Inaktiverade statusar, inaktiverade meddelanden, GUI finns.

Om du vill ställa in policyn Antivirus – maximal säkerhet som tillämpar mer än 50 rekommenderade inställningar för ESET Endpoint Antivirus installerat på arbetsstationerna följer du dessa steg:

note

Följande artiklar i ESET:s kunskapsbas kanske endast finns på engelska:

Tillämpa en rekommenderad eller fördefinierad policy för ESET Endpoint Antivirus med hjälp av ESET PROTECT

1. Öppna ESET PROTECT-webbkonsolen.
  2. Navigera till ICON_ESMC_POLICY Policyer och visa Inbyggda policyer > ESET Endpoint för Windows.
  3. Klicka på Antivirus – maximal säkerhet – rekommenderas.
  4. På fliken Tilldelad till klickar du på Tilldela klient(er) eller Tilldela grupp(er) och väljer lämpliga datorer som du vill tillämpa policyn för.

ADMIN_APPLY_POLICY

Om du vill se vilka inställningar som tillämpas för policyn klickar du på fliken Inställningar och visar trädet Avancerade inställningar.

• Den blå pricken representerar en ändrad inställning för policyn
  • Siffran i den blå ramen representerar antalet ändrade inställningar av policyn
  • Läs mer om ESET PROTECT-policyer

ADMIN_APPLY_POLICY_SETTINGS