Legge til eller redigere nettverkstilkoblingsprofiler

Du kan legge til eller redigere Nettverkstilkoblingsprofiler i Avanserte oppsett > Beskyttelser > Beskyttelse for nettverkstilgang > Beskyttelse for nettverkstilgang > Nettverkstilkoblingsprofiler > Rediger. Hvis du vil redigere en profil, må den velges fra listen i vinduet Nettverkstilkoblingsprofiler.

Følgende profiler er forhåndsdefinerte og kan ikke redigeres/slettes:

Privat – For klarerte nettverk (hjemme- eller kontornettverk). Datamaskinen og delte filer som er lagret på datamaskinen er synlige for andre nettverksbrukere, og systemressurser er tilgjengelige for andre brukere på nettverket (tilgang til delte filer og skrivere er aktivert, innkommende RPC-kommunikasjon er aktivert og ekstern skrivebordsdeling er tilgjengelig). Vi anbefaler at du bruker dette oppsettet når du bruker et sikkert lokalt nettverk. Denne profilen tilordnes automatisk til en nettverkstilkobling hvis den er konfigurert som domene eller privat nettverk i Windows.

Offentlig – For uklarerte nettverk (offentlig nettverk). Filer og mapper på systemet deles ikke med og er ikke synlige for andre brukere på nettverket, og deling av systemressurser deaktiveres. Vi anbefaler at du bruker dette oppsettet når du bruker trådløse nettverk. Denne profilen tilordnes automatisk til alle nettverkstilkoblinger som ikke er konfigurert som domene eller privat nettverk i Windows.

Topp/Opp/Ned/Bunn UP_DOWN – Gjør det mulig å justere prioritetsnivået for nettverkstilkoblingsprofiler (nettverkstilkoblingsprofiler evalueres og brukes etter prioritet. Den første samsvarende profilen brukes alltid).

Legge til eller redigere en profil

Med egendefinert nettverkstilkoblingsprofil kan du bruke beskyttelse mot «brute-force»-angrep-regler og definere tilleggsinnstillinger for bestemte nettverkstilkoblinger. Du vil spesifisere hvilke nettverkstilkoblinger den egendefinerte profilen skal tilordnes i delen Aktivatorer.

For å åpne profilredigering, i vinduet Nettverkstilkoblingsprofiler:

• KlikkLegg til,
  • Velg en av de eksisterende profilene og klikk på Rediger.
  • Velg en av de eksisterende profilene og klikk på Kopier.

Navn – Egendefinert navn for profilen.

Beskrivelse – Beskrivelse av profilen for å hjelpe med å identifisere profilen.

Flere klarerte adresser – Adresser som er definert her legges til i den klarerte sonen for nettverkstilkoblingen som denne profilen brukes på (uavhengig av nettverkets beskyttelsestype).

Klarert tilkobling – Datamaskinen og delte filer som er lagret på datamaskinen er synlige for andre nettverksbrukere, og systemressurser er tilgjengelige for andre brukere på nettverket (tilgang til delte filer og skrivere er aktivert, innkommende RPC-kommunikasjon er aktivert og ekstern skrivebordsdeling er tilgjengelig). Vi anbefaler at du bruker denne innstillingen når du oppretter en profil for en sikker lokal nettverkstilkobling. Alle direkte tilkoblede undernettverk anses også som klarerte. Hvis for eksempel en nettverksadapter er koblet til dette nettverket med IP-adressen 192.168.1.5 og delnettsmasken er 255.255.255.0, vil delnettet 192.168.1.0/24 bli lagt til den klarerte sonen for den nettverkstilkoblingen. Hvis adapteren har flere adresser/delnett, vil alle være klarert.

Rapporter svak WiFi-kryptering – ESET Endpoint Antivirus vil vise et skrivebordsvarsel når du kobler til et ubeskyttet trådløst nettverk eller nettverk med svak beskyttelse.

Aktivatorer – Egendefinerte betingelser som må oppfylles for å tilordne denne nettverkstilkoblingsprofilen til en nettverkstilkobling. Se Aktivatorer for detaljert forklaring.