Tilkoblingsalternativer

Hvis du vil ha tilgang til oppsett-alternativene for proxy-serveren for en bestemt oppdateringsprofil, åpner du Avanserte oppsett > Oppdateringer > Profiler > Oppdateringer > Tilkoblingsalternativer.

Proxy-server

Klikk på Proxy-modus-rullegardinmenyen og velg ett av de følgende tre alternativene:

• Ikke bruk proxy-server
  • Tilkobling gjennom proxy-server
  • Bruk globale innstillinger for proxy-server

Velg Bruk globale innstillinger for proxy-server for å bruke proxy-serverkonfigurasjonen som allerede er spesifisert i Avanserte oppsett > Tilkobling > Proxy-server.

Velg alternativet Ikke bruk proxy-server for å spesifisere at det ikke skal brukes proxy-server for oppdatering av ESET Endpoint Antivirus.

Tilkobling gjennom en proxy-server alternativet skal velges dersom:

• En annen proxy-server én den som er definert i Verktøy > Proxy-server brukes for å oppdatere ESET Endpoint Antivirus. I denne konfigurasjonen skal informasjonen for den nye proxyen spesifiseres under Proxy-server adresse, kommunikasjonsport (3128 som standard), og Brukernavn og Passord for proxy-serveren, hvis det kreves.
  • Proxy-serverinnstillinger er ikke angitt globalt, men ESET Endpoint Antivirus vil koble til en proxy-server for oppdateringer.
  • Datamaskinen er koblet til Internett via en proxy-server. Innstillingene hentes fra nettleser under installasjonen av programmet. Hvis innstillingene senere blir endret (for eksempel hvis du bytter Internett-leverandør), må du kontrollere at proxyinnstillingene i dette vinduet er korrekte. Hvis innstillingene senere blir endret (for eksempel hvis du bytter Internett-leverandør), må du kontrollere at proxyinnstillingene i dette vinduet er korrekte. Ellers kan ikke programmet koble seg til oppdateringsserverne.

Standardinnstillingen for proxy-serveren er Bruk globale innstillinger for proxy-server.

Bruk direkte tilkobling hvis proxy ikke er tilgjengelig – Proxy-serveren vil bli omgått under oppdateringen hvis den er utilgjengelig.

Windows-delinger

Ved oppdatering fra en lokal server med en versjon av Windows NT-operativsystemet, er godkjenning for hver nettverkstilkobling påkrevd som standard.

For å konfigurere en slik konto, velger du fra rullgardinmenyen Koble til LAN som:

• Systemkonto (standard),
  • Gjeldende bruker,
  • Spesifisert bruker.

Velg Systemkonto (Standard) for å bruke systemkontoen til godkjenning. Vanligvis skjer det ingen godkjenningsprosess hvis det ikke er oppgitt godkjenningsdata i hovedoppdateringsoppsettet.

For å sikre at programmet godkjennes med en brukerkonto som er pålogget for øyeblikket velger du Gjeldende bruker. Ulempen med denne løsningen er at programmet ikke kan koble til oppdateringsserveren med mindre en bruker er logget på.

Velg Spesifisert bruker hvis du vil at programmet skal bruke en spesifisert brukerkonto for godkjenning. Bruk denne metoden når standardtilkoblingen til systemkontoen mislykkes. Vær oppmerksom på at den spesifiserte brukerkontoen må ha tilgang til katalogen med oppdateringsfilene på den lokale serveren. Ellers klarer ikke programmet å opprette en tilkobling og laste ned oppdateringer.

Innstillinger for Brukernavn og Passord er valgfrie.

warning

Når et av alternativene Gjeldende bruker eller Spesifisert bruker er valgt, kan det oppstå en feil når programmets identitet endres til den ønskede brukeren. Vi anbefaler å registrere godkjenningsdataene for LAN i hoveddelen for oppdateringsoppsett. I dette oppdateringsoppsettet skal godkjenningsdata angis som følger: domenenavn\bruker (hvis det er en arbeidsgruppe, skriver du arbeidsgruppenavn\navn) og passord. Ved oppdatering fra HTTP-versjonen av den lokale serveren er det ikke nødvendig med godkjennelse.

Velg alternativet Koble fra konto etter oppdatering for å tvinge frem en frakobling hvis en tilkobling til serveren forblir aktiv også etter at oppdateringene er lastet ned.