Administrasjon av URL-liste

URL-listebehandling i Avanserte oppsett > Beskyttelser > Beskyttelse for nettilgang lar deg spesifisere HTTP-adresser som skal blokkeres, tillates eller utelates fra innholdsskanning.

SSL/TLS må være aktivert hvis du vil filtrere HTTPS-adresser i tillegg til HTTP. Hvis ikke vil bare domenene til HTTPS-sidene du har besøkt bli lagt til. Den fullstendige URL-en blir altså ikke lagt til.

Du får ikke tilgang til nettstedene på listen med blokkerte adresser med mindre de også står på listen med tillatte adresser. Nettsteder på listen med adresser som er utelatt fra innholdsskanning, skannes ikke for ondsinnet kode når du åpner dem.

Hvis du vil blokkere alle HTTP-adresser unntatt adressene i den aktive Liste med tillatte adresser, legger du * til den aktive Liste med blokkerte adresser.

Spesialsymbolene * (stjerne) og ? (spørsmålstegn) kan brukes i lister. Stjernen erstatter en hvilken som helst tegnstreng, og spørsmålstegnet erstatter et hvilket som helst symbol. Vær oppmerksom når du angir utelatte adresser, fordi listen bare skal inneholde klarerte og sikre adresser. Det er også veldig viktig at symbolene * og ? brukes riktig i denne listen. Se Legg til HTTP-adresse / domenemaske for å se hvordan et helt domene og alle underdomener kan matches på en sikker måte. Du aktiverer listen ved velge Liste aktiv. Hvis du ønsker å få beskjed når en adresse fra den gjeldende listen skrives inn, velger du Varsle under søk.

note

Adresser som er klarert av ESET

Hvis Ikke skann trafikk med domener som er klarert av ESET er aktivert, blir SSL/TLS, domener på en hviteliste som administreres av ESET, ikke bli påvirket av konfigurasjonen av URL-listeadministrasjon.

CONFIG_EPFW_SCAN_HTTP_EXCLUDELIST

Kontrollelementer

Legg til – Oppretter en ny liste i tillegg til de forhåndsdefinerte listene. Dette kan være nyttig hvis du vil dele ulike adressegrupper på en logisk måte. En liste med blokkerte adresser kan for eksempel inneholde adresser fra en ekstern offentlig svarteliste, og en annen liste kan inneholde din egen svarteliste. Dette gjør det enklere å oppdatere den eksterne listen og samtidig holde din egen liste intakt.

Rediger – Endrer eksisterende lister. Bruk dette alternativet til å legge til eller fjerne adresser.

Slett – Sletter eksisterende lister. Er bare tilgjengelig for lister som ble opprettet med Legg til, ikke standardlistene.