ESET-online-ohje

Hae Suomi
Valitse aihe

Uuden tehtävän luominen ajastimessa

Jos haluat luoda uuden tehtävän kohdassa Työkalut > Ajastin, napsauta Lisää-painiketta tai napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse pikavalikosta Lisää-vaihtoehto. Käytettävissä on viisi erityyppistä ajoitettua tehtävää:

  • Suorita ulkoinen sovellus – Ajastaa ulkoisen sovelluksen suorittamisen.
  • Lokin ylläpito – Lokitiedostot sisältävät myös jäänteitä poistetuista tietueista. Tämä tehtävä optimoi lokitiedostojen tietueet säännöllisesti tehokkaan toiminnan varmistamiseksi.
  • Järjestelmän käynnistystiedostojen tarkistus – Tarkistaa tiedostot, jotka voidaan suorittaa järjestelmän käynnistyksen tai kirjautumisen aikana.
  • Luo tietokoneen tilan vedos – Luo ohjelman ESET SysInspector tietokonevedoksen, joka sisältää yksityiskohtaisia tietoja järjestelmäosista (kuten ohjaimista ja sovelluksista) ja arvioi kunkin osan riskitason.
  • Tarvepohjainen tietokoneen tarkistus – Tarkistaa tietokoneen tiedostoja ja kansioita.
  • Päivitä – Ajoittaa päivitystehtävän päivittämällä moduulit.

Koska useimmin käytetty ajoitettu tehtävä on Päivitä, selvennämme uuden päivitystehtävän lisäämistä.

Valitse avattavasta Ajoitettu tehtävä -valikosta Päivitä. Anna tehtävän nimi Tehtävän nimi -kentässä ja napsauta Seuraava. Valitse tehtävän suoritusväli. Käytettävissäsi ovat seuraavat asetukset: Kerran, Toistuvasti, Päivittäin, Viikoittain ja Tapahtuman laukaisemana. Valitse Ohita tehtävä, kun tietokone toimii akkuvirralla minimoidaksesi järjestelmäresurssit kun kannettava tietokone toimii akkuvirralla. Tehtävä suoritetaan Tehtävän suoritus -kentissä määritettynä päivänä ja kellonaikana. Määritä seuraavaksi, mihin toimenpiteisiin haluat ryhtyä, jos tehtävää ei voi suorittaa ajoitettuna aikana. Käytettävissäsi ovat seuraavat asetukset:

  • Seuraavana ajoitettuna aikana
  • Mahdollisimman pian
  • Välittömästi, jos viimeisestä suorituksesta on kulunut enemmän aikaa kuin määritetty arvo (aikaväli voidaan määrittää Viimeisimmästä suorituksesta kulunut aika -vieritysruudusta)

Seuraavassa vaiheessa näyttöön tulee yhteenveto ajoitetun tehtävän tiedoista. Napsauta Valmis kun lopetit muutosten tekemisen.

Näyttöön tulee valintaikkuna, jossa käyttäjä voi valita ajoitetun tehtävän suorittamisessa käytettävän profiilin. Tässä voit asettaa ensisijaisen ja vaihtoehtoisen profiilin. Vaihtoehtoista profiilia käytetään, jos tehtävää ei voida suorittaa käyttämällä ensisijaista profiilia. Vahvista valitsemalla Valmis, niin uusi ajoitettu tehtävä lisätään nykyisten ajoitettujen tehtävien luetteloon.