Profiilit

Profiilinhallintaa käytetään kahdessa paikassa tuotteessa ESET Endpoint Antivirus: Tarvepohjainen tarkistus -osiossa ja Päivitys-osiossa.

Tietokoneen tarkistus

Tuotteessa ESET Endpoint Antivirus on 4 ennalta määritettyä tarkistusprofiilia:

• Smart Scan – Tämä on oletusarvoinen lisätarkistusprofiili. Smart Scan -profiilissa käytetään Älykäs optimointi -tekniikkaa. Se jättää pois tiedostot, joiden todettiin olevan puhtaita aiemmassa tarkistuksessa ja joita ei ole muutettu tämän tarkistuksen jälkeen. Tämä nopeuttaa tarkistusta ja vaikuttaa vain minimaalisesti järjestelmän tietoturvaan.
  • Pikavalikon tarkistus – Voit aloittaa minkä tahansa tiedoston tarvepohjaisen tarkistuksen pikavalikosta. Pikavalikon tarkistus -profiiliin voit määrittää tarkistuskokoonpanon, jota käytetään, kun tarkistus käynnistetään tällä tavalla.
  • Perusteellinen tarkistus – Perusteellinen tarkistusprofiili ei käytä älykästä optimointia oletusarvoisesti, joten tiedostoja ei jätetä pois tämän profiilin tarkistuksesta.
  • Tietokoneen tarkistus – Tämä on oletusprofiili, jota käytetään tietokoneen vakiotarkistuksessa.

Ensisijaiset tarkistusasetukset voidaan tallentaa tulevia tarkistuksia varten. Suosittelemme luomaan eri profiilin (erilaisilla tarkistuskohteilla ja -tavoilla sekä muilla parametreilla) kullekin säännöllisesti käytettävälle tarkistukselle.

Jos haluat luoda uuden profiilin, siirry kohtaan Lisäasetukset > Tunnistusohjelma > Haittaohjelmatarkistukset > Tarvepohjainen Tarvepohjainen tarkistus > Profiililuettelo > Muokkaa. Profiilinhallinta-ikkunassa on aiemmin luodut tarkistusprofiilit sisältävä avattava Valittu profiili -valikko ja uuden profiilin luontitoiminto. Jos haluat luoda tarkistusprofiilin tarpeidesi mukaan, katso lisätietoja tarkistusasetusten parametreista kohdasta ThreatSense.

note

Käyttäjä haluaa luoda oman tarkistusprofiilin ja Tarkista tietokone -kokoonpano on osittain sopiva, mutta käyttäjä ei kuitenkaan halua tarkistaa suorituksenaikaisia pakkaajia tai mahdollisesti vaarallisia sovelluksia. Sen lisäksi halutaan käyttää Korjaa tunnistus aina -tilaa. Anna uuden profiilisi nimi Profiilinhallinta-ikkunassa ja valitse Lisää. Valitse uusi profiilisi avattavasta Valittu profiili -valikosta ja muokkaa jäljellä olevia parametreja vastaamaan vaatimuksiasi ja tallenna profiilisi napsauttamalla OK.

Päivitä

Päivitysasetukset-osion profiilieditorilla käyttäjä voi luoda uusia päivitysprofiileita. Luo ja käytä omia mukautettuja profiileita (eli muita kuin oletusarvoinen Oma profiili) vain, jos tietokone käyttää useita tapoja muodostaa yhteyden päivityspalvelimiin.

Esimerkiksi kannettava tietokone, joka tavallisesti muodostaa yhteyden lähiverkon paikalliseen palvelimeen (peili), mutta lataa päivitykset suoraan ESETin päivityspalvelimista, kun ei ole yhteydessä lähiverkkoon (liikematkalla), voi käyttää kahta profiilia: toista käytettäessä yhteyttä paikalliseen palvelimeen ja toista käytettäessä yhteyttä ESETin palvelimiin. Kun nämä profiilit on määritetty, valitse Työkalut > Ajastin ja muokkaa päivitystehtävän parametreja. Määritä toinen profiili ensisijaiseksi ja toinen toissijaiseksi.

Päivitysprofiili – Käytössä oleva päivitysprofiili. Vaihda se valitsemalla profiili pudotusvalikosta.

Profiililuettelo – Luo uusi päivitysprofiili tai muokkaa aiemmin luotuja päivitysprofiileja.