Distribution med GPO eller SCCM

Utöver att installera ESET Endpoint Antivirus direkt på en klientarbetsstation går det även att installera med hanteringsverktyg som GPO (Group Policy Object), SCCM (Software Center Configuration Manager), Symantec Altiris eller Puppet.

Hanterade (rekommenderas)

För hanterade datorer installerar vi först ESET Management Agent och distribuerar sedan ESET Endpoint Antivirus via ESET PROTECT. ESET PROTECT måste vara installerat i nätverket.

1. Hämta det fristående installationsprogrammet för ESET Management Agent.
  2. Förbered skriptet för GPO/SCCM-fjärrdistribution.
  3. Distribuera ESET Management Agent med hjälp av antingen GPO eller SCCM.
  4. Kontrollera att klientdatorerna har lagts till i ESET PROTECT.
  5. Distribuera och aktivera ESET Endpoint Antivirus för klientdatorerna.

note

Följande artiklar i ESET:s kunskapsbas kanske endast finns på engelska:

Ohanterade

För ohanterade datorer går det att distribuera ESET Endpoint Antivirus direkt till klientarbetsstationerna. Detta rekommenderas inte eftersom det inte går att övervaka och verkställa policyer för alla ESET-endpoint-produkter på arbetsstationerna.

Som standard aktiveras inte ESET Endpoint Antivirus efter installationen och är därför inte funktionellt.

Alternativ 1 (programinstallation)

1. Hämta .msi-installationsprogrammet för ESET Endpoint Antivirus.
  2. Skapa ett .mst-omvandlingspaket från .msi-filen (till exempel med hjälp av Orca .msi-redigeraren) för att aktivera produktaktiveringsegenskapen (se ACTIVATION_DATA i Kommandoradsinstallation).

arrow_down_business Visa steg för att skapa .mst i Orca
  1. Valfritt: Om du vill importera en anpassad ESET Endpoint Antivirus .xml-konfigurationsfil (till exempel för att aktivera RMM eller konfigurera proxyserverinställningar) ska cfg.xml-filen placeras på samma plats som .msi-installationsprogrammet.
  2. Fjärrdistribuera .msi-installationsprogrammet tillsammans med .mst-filen med GPO (via programinstallation) eller SCCM.

Alternativ 2 (använda en schemalagd aktivitet)

1. Hämta .msi-installationsprogrammet för ESET Endpoint Antivirus.
  2. Förbered ett skript för kommandoradsinstallation för att inkludera produktaktiveringsegenskapen (se ACTIVATION_DATA).
  3. Gör .msi-installationsprogrammet och .cmd-skriptet åtkomliga i nätverket för alla arbetsstationer.
  4. Valfritt: Om du vill importera en anpassad ESET Endpoint Antivirus .xml-konfigurationsfil (till exempel för att aktivera RMM eller konfigurera proxyserverinställningar) ska cfg.xml-filen placeras på samma plats som .msi-installationsprogrammet.
  5. Tillämpa ett skript för kommandoradsinstallation antingen genom att använda GPO eller SCCM.
      • För GPO använder du Inställningar för gruppolicy > Schemalagda aktiviteter för gruppolicy > Omedelbar aktivitet

note

Om du inte vill använda ESET PROTECT för att fjärrhantera dina ESET-endpoint-produkter, så innehåller ESET Endpoint Antivirus ESET:s plugin RMM som möjliggör övervakning och styrning av programsystem med hjälp av en lokalt installerad agent som är åtkomlig av en hanteringstjänsteleverantör.