Personvernpolicy

ESET, spol. s r. o., gezeteld op Einsteinova 24, 851 01 Bratislava, Slowakije, ingeschreven in het handelsregister dat wordt beheerd door de rechtbank van Bratislava I, Sectie Sro, volgnummer 3586/B, bedrijfsregistratienummer: 31333532 som datakontrollør («ESET» eller «Vi»), ønsker å være transparent når det gjelder håndtering av våre personopplysninger og våre kunders personvern. For å oppnå dette publiserer Vi denne personvernerklæringen utelukkende med det formål å informere kunden vår («Sluttbruker» eller «Du»/«Deg») om disse emnene:

Behandling av personopplysninger,

Datakonfidensialitet,

Den registrertes rettigheter.

Behandling av personopplysninger

Tjenester som tilbys av ESET og er implementert i produktet vårt, leveres under vilkårene i sluttbrukerlisensavtalen («EULA»), men noen av dem kan kreve særlig oppmerksomhet. Vi ønsker å gi Deg flere detaljer om datainnsamling tilknyttet levering av våre tjenester. Vi leverer diverse tjenester beskrevet i EULA og produktdokumentasjonen, som oppdaterings-/oppgraderingstjenester, ESET LiveGrid®, beskyttelse mot misbruk av data, kundestøtte osv. For å få alt til å fungere trenger Vi å samle inn følgende informasjon:

Statistikk, blant annet om oppdateringer, som dekker informasjon rundt installasjonsprosessen og datamaskinen din, herunder hvilken plattform produktet vårt er installert på og informasjon om operasjonene og funksjonaliteten til produktene våre, som operativsystem, maskinvareinformasjon, installasjons-ID-er, lisens-ID-er, IP-adresse, MAC-adresse og konfigurasjonsinnstillingene til produktet.

Enveis-hasher tilknyttet infiltreringer, som del av ESET LiveGrid® omdømmesystem, som forbedrer effektiviteten til anti-skadevareløsningene våre ved å sammenligne skannede filer mot en database med hvite- og svartelistede elementer i skyen.

Mistenkelige prøver og metadata fra «villmarken», som del av ESET LiveGrid® tilbakemeldingssystem, som lar ESET reagere umiddelbart på behovene til kundene våre og gjør oss responsive overfor de nyeste truslene. Vi er avhengige av at Du sender oss

oinfiltreringer, som potensielle prøver av virus og andre ondsinnede og mistenkelige programmer; problematiske, potensielt uønskede eller potensielt usikre objekter, som kjørbare filer, e-postmeldinger Du har rapportert som spam eller som er flagget av produktet vårt;

oinformasjon om enheter på det lokale nettverket, som enhetens type, merke, modell og/eller navn;

oinformasjon som gjelder bruk av internett, som IP-adresse og geografiske opplysninger, IP-pakker, URL-er og ethernet-frames;

okrasjdumpfiler og informasjonen i disse.

Vi ønsker ikke å samle inn dine data utenfor disse rammene, men noen ganger er det umulig å unngå. Data som er samlet inn ved et uhell, kan være inkludert i selve skadevaren (innhentet uten din kjennskap eller godkjennelse) eller som del av filnavn eller URL-er, og Vi har ikke til hensikt at disse skal utgjøre del av våre systemer eller å behandle dem for det formål som er oppgitt i denne personvernpolicyen.

Lisensieringsopplysninger, som lisens-ID og personopplysninger som navn, etternavn, adresse og e-postadresse, kreves for faktureringsformål, verifisering av lisensekthet og levering av tjenestene våre.

Kontaktinformasjon og data som finnes i supportforespørslene dine kan være nødvendig for å yte service. Basert på hvilken kanal Du velger å kontakte oss gjennom kan vi samle inn e-postadresse, telefonnummer, lisensinformasjon, produktdetaljer og beskrivelse av saken din hos kundestøtte. Du kan bli bedt om å gi oss annen informasjon for å gjøre oss i stand til å yte service.

Datakonfidensialitet

ESET er et selskap som opererer over hele verden via tilknyttede enheter eller partnere som en del av vårt distribusjons-, service- og støttenettverk. Informasjon som behandles av ESET, kan bli overført til og fra tilknyttede foretak eller partnere for å oppfylle EULA, f.eks. for levering av tjenester, kundestøtte eller fakturering. Basert på din plassering og tjenesten Du velger å bruke, kan Vi være nødt til å overføre dataene dine til et land med manglende tilstrekkelighetsavgjørelse fra Europakommisjonen. Likevel er all overføring av informasjon underlagt lover om databeskyttelse og finner kun sted dersom nødvendig. Standard kontraktsklausuler, bindende forretningsregler eller annen passende beskyttelse må etableres uten noe unntak.

Vi gjør vårt beste for å hindre at data lagres lenger enn nødvendig mens vi leverer våre tjenester under EULA. Oppbevaringsperioden vår kan være lengre enn gyldigheten til lisensen din, bare for å gi deg tid til enkel og bekvem fornyelse. Minimalisert og anonymisert statistikk og andre data fra ESET LiveGrid® kan bli behandlet videre for statistiske formål.

ESET iverksetter nødvendige tekniske og organisasjonsmessige tiltak for å sikre et sikkerhetsnivå i samsvar med potensielle risikoer. Vi gjør vårt beste for å sikre at konfidensialiteten, integriteten, tilgjengeligheten og robustheten til våre behandlingssystemer og tjenester opprettholdes. Skulle likevel et datasikkerhetsbrudd oppstå og resultere i risiko for dine rettigheter og friheter, er Vi klare til å varsle tilsynsmyndighet og de registrerte. Som registrert har du rett til å sende inn en klage til en tilsynsmyndighet.

Den registrertes rettigheter

ESET er underlagt slovakisk lov, og Vi er bundet av lover om databeskyttelse som del av Europaunionen. Med forbehold om vilkår fastsatt i gjeldende personvernlovgivningen, har du følgende rettigheter som en registrert person:

rett til å be om tilgang til dine personopplysninger fra ESET,

rett til å korrigere personopplysningene dine hvis de er unøyaktige (du har også rett til å utfylle ufullstendige personopplysninger),

rett til å be om at dine personopplysninger blir slettet,

rett til å be om begrensninger for behandling av dine personopplysninger,

rett til å innvende mot behandling,

rett til å fremsette en klage, samt

rett til dataportabilitet.

Vi mener at all informasjonen vi behandler, er verdifull og nødvendig med tanke på vår legitime interesse, som er levering av tjenester og produkter til kundene våre.

Hvis Du vil utøve dine rettigheter som registrert, eller du har spørsmål eller bekymringer, kan Du sende en melding til:

ESET, spol. s r.o.
Data Protection Officer
Einsteinova 24
85101 Bratislava
Slovak Republic
dpo@eset.sk