Konfigurere soner

En sone er en samling med nettverksadresser som utgjør én logisk gruppe med IP-adresser. Disse er nyttige når du må bruke det samme settet med adresser i flere regler. Hver adresse i en gitt gruppe tildeles lignende regler definert sentralt for hele gruppen. Et eksempel på en slik gruppe er en Klarert sone. En klarert sone representerer en gruppe nettverksadresser som ikke er blokkert av brannmuren på noen måte.

Slik legger du til en klarert sone:

1. Åpne Avanserte oppsett (F5) > Nettverksbeskyttelse > Grunnleggende > Soner.
  2. Klikk på Rediger ved siden av Soner.
  3. Klikk på Legg til, skriv inn Navn og Beskrivelse for sonen, og skriv inn en ekstern IP-adresse i Ekstern datamaskinadresse (IPv4/IPv6, område, maske).
  4. Klikk på OK.

For mer informasjon, se Brannmursoner.