Sertifikater

For at SSL-kommunikasjon skal fungere ordentlig i nettlesere/e-postklienter, er det avgjørende at rotsertifikatet for ESET legges til i listen over kjente rotsertifikater (utgivere). Derfor bør alternativet Legg til rotsertifikatet i kjente nettlesere være aktivert. Velg dette alternativet hvis du vil legge til ESET-rotsertifikatet automatisk i kjente nettlesere (f.eks. Opera og Firefox). Sertifikatet legges automatisk til for nettlesere som bruker systemsertifiseringslageret (f.eks. Internet Explorer). Hvis du vil legge til sertifikatet i nettlesere som det ikke er støtte for, klikker du Vis sertifikat > Detaljer > Kopier til fil og importerer sertifikatet til nettleseren manuelt.

I noen tilfeller kan ikke sertifikatet verifiseres ved hjelp av lageret for klarerte rotsertifiseringsinstanser (f.eks. VeriSign). Dette betyr at sertifikatet er selvsignert av noen (for eksempel administratoren for en nettserver eller et lite selskap), og det er ikke alltid risikabelt å anse dette sertifikatet som klarert. De fleste store selskaper (for eksempel banker) bruker sertifikater som er signert av TRCA. Hvis Spør om sertifikatets gyldighet er valgt (valgt som standard), blir brukeren bedt om å velge en handling som skal utføres når kryptert kommunikasjon er opprettet. En dialogboks for valg av handling åpnes. Der kan du markere sertifikatet som klarert eller utelukket. Hvis sertifikatet ikke finnes i TRCA-listen, er vinduet rødt. Hvis sertifikatet er i TRCA-listen, vil vinduet bli grønt.

Du kan aktivere alternativet Blokker kommunikasjon som bruker sertifikatet for alltid å avslutte krypterte tilkoblinger til nettstedet som bruker det ubekreftede sertifikatet.

Hvis sertifikatet er ugyldig eller skadet, betyr det at sertifikatet har utløpt eller ble selvsignert ved en feil. I så fall anbefaler vi at du blokkerer kommunikasjonen som bruker sertifikatet.