Distribusjon ved bruk av GPO eller SCCM

Utenom å installere ESET Endpoint Antivirus direkte på en klientarbeidsstasjon, kan du også installere ved hjelp av administrasjonsverktøy som et gruppepolitisk objekt (GPO), Software Center Configuration Manager (SCCM), Symantec Altiris eller Puppet.

Administrert (anbefalt)

For administrerte datamaskiner installerer vi først ESET Management Agent, og distribuerer deretter ESET Endpoint Antivirus via ESET PROTECT. ESET PROTECT må være installert i nettverket ditt.

1. Last ned frittstående installasjonsprogram for ESET Management Agent.
  2. Forbered GPO/SCCM-skriptet for ekstern distribusjon.
  3. Distribuer ESET Management Agent ved å bruke GPO eller SCCM.
  4. Forsikre deg om at klientdatamaskiner er lagt til i ESET PROTECT.
  5. Distribuer og aktiver ESET Endpoint Antivirus til dine klientdatamaskiner.

note

De følgende ESET kunnskapsbase-artiklene kan være tilgjengelige kun på engelsk:

Uadministrert

For uadministrerte datamaskiner kan du distribuere ESET Endpoint Antivirus direkte til klientarbeidsstasjoner. Dette anbefales ikke fordi du ikke vil kunne overvåke og håndheve retningslinjer for alle ESET-endepunktproduktene dine på arbeidsstasjoner.

Som standard aktiveres ikke ESET Endpoint Antivirus etter installasjon, og er derfor ikke funksjonell.

Alternativ 1 (programvareinstallasjon)

1. Last ned .msi-installasjonsprogrammet for ESET Endpoint Antivirus.
  2. Lag en .mst-transformasjonspakke fra .msi-filen (for eksempel ved å bruke redigeringsprogrammet Orca .msi) for å inkludere produktaktiveringsegenskapen (se ACTIVATION_DATA i Kommandolinjeinstallasjon).

arrow_down_business Vis trinn for å opprette .mst i Orca
  1. Valgfritt: For å importere din tilpassede ESET Endpoint Antivirus .xml-konfigurasjonsfil (for eksempel for å aktivere RMM eller konfigurere proxyserveroppsett), plasser cfg.xml-filen på samme sted som .msi-installasjonsprogrammet.
  2. Distribuer installasjonsprogrammet .msi med .mst-filen ved å bruke GPO (via programvareinstallasjon) eller SCCM.

Alternativ 2 (ved hjelp av en planlagt oppgave)

1. Last ned .msi-installasjonsprogrammet for ESET Endpoint Antivirus.
  2. Forbered et Kommandolinjeinstallasjon-skript for å inkludere produktaktiveringsegenskapen (se ACTIVATION_DATA).
  3. Gjør .msi-installasjonsprogrammet og .cmd-skriptet tilgjengelig i nettverket for alle arbeidsstasjoner.
  4. Valgfritt: For å importere din tilpassede ESET Endpoint Antivirus .xml-konfigurasjonsfil (for eksempel for å aktivere RMM eller konfigurere proxyserveroppsett), plasser cfg.xml-filen på samme sted som .msi-installasjonsprogrammet.
  5. Bruk et forberedt skript for kommandolinjeinstallasjon ved bruk av GPO eller SCCM.
      • For GPO bruker du gruppepolitiske preferanser > Gruppepolitiske planleggingsoppgaver > Umiddelbar oppgave

note

Hvis du ikke vil bruke ESET PROTECT til å fjernadministrere ESET-endepunktproduktene, inneholder ESET Endpoint Antivirus ESET-pluginen for RMM. Med denne pluginen kan du overvåke og kontrollere programvaresystemer ved å bruke en lokalt installert agent som kan aksesseres av en ledende tjenesteleverandør.