Profiilinhallinta

Profiilinhallintaa käytetään kahdessa paikassa tuotteessa ESET Endpoint Antivirus: Tarvepohjainen tietokoneen tarkistus -osiossa ja Päivitys-osiossa.

Tarvepohjainen tietokoneen tarkistus

Ensisijaiset tarkistusasetukset voidaan tallentaa tulevia tarkistuksia varten. Suosittelemme luomaan eri profiilin (erilaisilla tarkistuskohteilla ja -tavoilla sekä muilla parametreilla) kullekin säännöllisesti käytettävälle tarkistukselle.

Uusi profiili voidaan luoda avaamalla Lisäasetukset-ikkuna (F5-näppäimellä) ja valitsemalla Virustentorjunta > Tarvepohjainen tietokoneen tarkistus ja sitten Muokkaa, joka on kohdan Profiililuettelo vieressä. Avattavassa Päivitysprofiili-valikossa on luettelo aiemmin luoduista tarkistusprofiileista. Voit luoda tarkistusprofiilin tarpeidesi mukaan kohdassa ThreatSense-moduulin parametrien asetukset olevien tarkistuksen asetusten parametrikuvausten mukaisesti.

note

Käyttäjä haluaa luoda oman tarkistusprofiilin ja Tarkista tietokone -kokoonpano on osittain sopiva, mutta käyttäjä ei kuitenkaan halua tarkistaa suorituksenaikaisia pakkaajia tai mahdollisesti vaarallisia sovelluksia. Sen lisäksi halutaan käyttää Tarkka puhdistus -tilaa. Anna uuden profiilisi nimi Profiilinhallinta-ikkunassa ja valitse Lisää. Valitse uusi profiilisi avattavasta Valittu profiili -valikosta ja muokkaa jäljellä olevia parametreja vastaamaan vaatimuksiasi ja tallenna profiilisi napsauttamalla OK.

Päivitä

Päivityksen asetusosan profiilieditorilla käyttäjä voi luoda uusia päivitysprofiileita. Luo ja käytä omia mukautettuja profiileita (eli muita kuin oletusarvoinen Oma profiili) vain, jos tietokone käyttää useita tapoja muodostaa yhteyden päivityspalvelimiin.

Esimerkiksi kannettava tietokone, joka tavallisesti muodostaa yhteyden lähiverkon paikalliseen palvelimeen (peili), mutta lataa päivitykset suoraan ESETin päivityspalvelimista, kun ei ole yhteydessä lähiverkkoon (liikematkalla), voi käyttää kahta profiilia: toista käytettäessä yhteyttä paikalliseen palvelimeen ja toista käytettäessä yhteyttä ESETin palvelimiin. Kun nämä profiilit on määritetty, valitse Työkalut > Ajastin ja muokkaa päivitystehtävän parametreja. Määritä toinen profiili ensisijaiseksi ja toinen toissijaiseksi.

Päivitysprofiili – Käytössä oleva päivitysprofiili. Vaihda se valitsemalla profiili pudotusvalikosta.

Profiililuettelo – Luo uusi päivitysprofiili tai muokkaa aiemmin luotuja päivitysprofiileja.