Vyöhykkeiden määrittäminen

Vyöhyke on kokoelma verkko-osoitteita, jotka muodostavat yhden loogisen IP-osoitteiden ryhmän. Niistä on hyötyä, kun käytät samaa osoitejoukkoa useiden sääntöjen kohdalla. Kullekin tietyn ryhmän osoitteelle määritetään samankaltaiset säännöt, jotka on määritetty keskitetysti koko ryhmälle. Yksi esimerkki tällaisesta ryhmästä on luotettava vyöhyke. Luotettavalla vyöhykkeellä tarkoitetaan sellaisten verkko-osoitteiden ryhmää, joita palomuuri ei estä millään tavalla.

Voit lisätä luotetun vyöhykkeen seuraavasti:

1. Avaa Lisäasetukset (F5) > Verkon suojaus > Perus > Vyöhykkeet.
  2. Valitse Muokkaa Vyöhykkeet-kohdan vierestä.
  3. Napsauta Lisää, kirjoita vyöhykkeen nimi ja kuvaus ja kirjoita IP-etäosoite Etätietokoneen osoite (IPv4/IPv6, alue, peite) -kohtaan.
  4. Valitse OK.

Lisätietoja on kohdassa Palomuurivyöhykkeet.