IDS-säännöt

Joissakin tilanteissa tietomurtojen tunnistuspalvelu (IDS) saattaa määrittää, että reitittimien ja muiden sisäisten verkkolaitteiden välinen tietoliikenne on mahdollinen hyökkäys. Voit esimerkiksi ohittaa IDS:n ja lisätä tunnetun turvallisen osoitteen IDS-järjestelmässä ohitetut osoitteet -luetteloon.

note

Seuraavat ESET-tietopankin artikkelit saattavat olla käytettävissä vain englanniksi:

Sarakkeet

• Tunnistus – Tunnistuksen tyyppi.
  • Sovellus – Valitse poissuljetun sovelluksen tiedostopolku napsauttamalla ... (esimerkki: C:\Program Files\Firefox\Firefox.exe). ÄLÄ KIRJOITA sovelluksen nimeä.
  • Etä-IP– Luettelo etä-IPv4- tai -IPv6-osoitteista. Useat osoitteet on erotettava pilkuilla toisistaan.
  • Esto – Jokaisella järjestelmäprosessilla on oma oletusarvoinen käytöksensä ja asetetut toimenpiteensä (esto tai salliminen). Jos haluat kumota oletusarvoisen käytöksen ESET Endpoint Antivirus -sovelluksen osalta, voit valita joko sen estämisen tai sallimisen alasvetovalikosta.
  • Ilmoitus – Valitse Kyllä, niin työpöytäilmoituksia voidaan näyttää tietokoneellasi. Valitse Ei, jos et haluat työpöytäilmoituksia. Valittavissa olevat arvot ovat Oletus/Kyllä/Ei.
  • Loki – Valitse Kyllä, jos haluat kirjata tapahtumia ESET Endpoint Antivirus -lokitiedostoihin. Valitse Ei, jos et haluat kirjata tapahtumia lokiin. Käytettävissä olevat arvot ovat Oletus/Kyllä/Ei.

CONFIG_EPFW_IDS_EXCEPTION

Poikkeukset-välilehti on näkyvissä, jos järjestelmänvalvoja on luonut IDS-poikkeuksia ESET PROTECT ‑verkkokonsolissa. IDS-poikkeukset voivat sisältää vain sallintasääntöjä ja niitä sovelletaan ennen IDS-sääntöjä.

IDS-sääntöjen hallinta

• Lisää – luo uusi IDS-sääntö napsauttamalla tätä.
  • Muokkaa – napsauta tätä, jos haluat muokata olemassa olevaa IDS-sääntöä.
  • Poista – valitse poikkeus ja napsauta tätä, jos haluat poistaa poikkeuksen IDS-sääntöjen luettelosta.
  • UP_DOWN Ylin/ylös/alas/alin – tämän avulla voit muokata sääntöjen tärkeystasoa (poikkeukset arvioidaan ylimmästä alimpaan).

CONFIG_EPFW_IDS_EXCEPTION_EDIT

example

Haluat näyttää ilmoituksen ja tehdä lokikirjauksen aina, kun tapahtuma ilmenee:

1. Luo uusi IDS-sääntö valitsemalla Lisää.
  2. Valitse jokin ilmoitus avattavasta Tunnistus-valikosta.
  3. Valitse ... ja valitse sen sovelluksen tiedostopolku, johon haluat ilmoituksen liittyvän.
  4. Jätä Oletus-asetus valituksi avattavassa Esto-valikossa. Tämä asetus varmistaa, että perit oletustoiminnon, jonka ESET Endpoint Antivirus on ottanut käyttöön.
  5. Määritä avattavien Ilmoitus- ja Loki-valikoiden arvoksi Kyllä.
  6. Tallenna tämä ilmoitus valitsemalla OK.

example

Haluat poistaa toistuvat ilmoitukset tunnistustyypiltä, jota et pidä uhkana:

1. Valitse Lisää uuden IDS-poikkeuksen lisäämiseksi.
  2. Valitse tietty hälytys avattavasta Tunnistus-valikosta, esimerkiksi SMB-istunto ilman suojauslaajennuksia.
  3. Valitse avattavasta suuntavalikosta Saapuva, jos kyse on saapuvasta yhteydestä.
  4. Määritä avattavan Ilmoita-valikon arvoksi Ei.
  5. Määritä avattavan Loki-valikon arvoksi Kyllä.
  6. Jätä Sovellus-kohta tyhjäksi.
  7. Jos viesti ei tule tietystä IP-osoitteesta, jätä Etä-IP-osoitteet-kohta tyhjäksi.
  8. Tallenna tämä ilmoitus valitsemalla OK.