Processer som körs

Listan Processer som körs visar processer som körs på din dator. ESET Cyber Security Pro visar detaljerad information om processer som körs för att skydda användare med ESET Live Grid-tekniken.

Process - namnet på processen som för tillfället körs på datorn. Aktivitetskontroll visar även alla processer som körs (finns i /Program/Verktygsprogram).

Risknivå - i de flesta fall tilldelar ESET Cyber Security Pro och ESET Live Grid risknivåer till objekt (filer, processer osv.) genom en serie heuristiska regler som undersöker egenskaperna för varje objekt och sedan väger dess potential för skadlig aktivitet. Baserat på denna heuristik tilldelas objekt en risknivå. Kända program markerade i grönt är definitivt rena (vitlistade) och undantas från genomsökning. Detta ökar hastigheten på både genomsökningar på begäran och i realtid. När ett program är markerat som okänt (gult) är det inte nödvändigtvis skadlig programvara. Det är ofta bara ett nyare program. Om du är osäker på en fil går det att skicka in den för analys till ESET:s hotlaboratorium. Om filen visar sig vara ett skadligt program läggs dess signatur till i någon av de kommande uppdateringarna.

Antal användare - antal användare som använder ett visst program. Denna information samlas av ESET Live Grid-tekniken.

Detekteringstid - tidsperioden sedan programmet upptäcktes av ESET LiveGrid®-tekniken.

Programgrupp-ID - leverantörens eller programprocessens namn.

Klicka på en viss process för att visa följande information längst ned i fönstret:

Fil - platsen för ett program på datorn

Filstorlek - filens fysiska storlek på hårddisken

Filbeskrivning - filens egenskaper baserat på operativsystemets beskrivning

Programgrupp-ID - leverantörens eller programprocessens namn

Filversion - information från programmets utgivare

Produktnamn - programmets namn och/eller försäljningsnamn