Filtreringslägen

Det finns tre filtreringslägen för ESET Cyber Security Pro-brandväggen. Filtreringslägena går att hitta i ESET Cyber Security Pro-inställningarna (tryck på cmd+,) > Brandvägg. Brandväggens beteende ändras beroende på valt läge. Filtreringslägena påverkar även nivån på de användaråtgärder som krävs.

All trafik blockerad – alla inkommande och utgående anslutningar blockeras.

Automatisk med undantag – standardläget. Detta läge är lämpligt för användare som föredrar enkel och smidig användning av brandväggen utan behov av att definiera regler. Automatiskt läge tillåter all utgående standardtrafik för det givna systemet och blockerar alla icke-initierade anslutningar från nätverkssidan. Det går även att lägga till anpassade, användardefinierade regler.

Interaktivt läge – gör det möjligt att anpassa en konfiguration för brandväggen. När kommunikation detekteras och det inte finns befintliga regler att tillämpa på kommunikationen öppnas en dialogruta som meddelar en okänd anslutning. Dialogrutan har alternativen att tillåta eller avvisa kommunikationen och beslutet att tillåta eller avvisa går att spara som en ny regel för brandväggen. Väljer du att skapa en ny regel vid denna tidpunkt tillåts eller blockeras alla framtida anslutningar enligt denna regel.

FIREWALL_NEW_CONNECTION

Om du vill registrera detaljerad information om alla blockerade anslutningar i en loggfil väljer du Logga alla blockerade anslutningar. Granska brandväggens loggfiler från huvudmenyn genom att klicka på Verktyg > Loggar och välja Brandvägg på den nedrullningsbara menyn Logg.