Brandväggsloggar

ESET Cyber Security Pro-brandväggen sparar alla viktiga händelser i en loggfil. Du kommer åt brandväggens loggfiler via huvudmenyn genom att klicka på Verktyg > Loggar och sedan välja Brandvägg i listrutan Logg.

Loggfiler är ett värdefullt verktyg för att upptäcka fel och avslöja intrång i ditt system. Loggarna för ESET-brandväggen innehåller följande data:

Datum och tid för händelsen

Händelsens namn

Källa

Måladress på nätverket

Kommunikationsprotokoll för nätverket

Tillämpad regel

Berört program

Användare

En grundlig analys av dessa data kan hjälpa till att upptäcka försök att äventyra systemets säkerhet. Flera andra faktorer är tecken på potentiella säkerhetsrisker och går att skydda sig mot med brandväggen, exempelvis: återkommande anslutningar från okända platser, upprepade försök att upprätta anslutningar, okända program som kommunicerar och ovanliga portnummer.