URL-lijsten

In het gedeelte URL-lijsten kunt u HTTP-adressen opgeven die u wilt blokkeren, toestaan of uitsluiten van controle. Websites in de lijst met geblokkeerde adressen zijn niet toegankelijk. Websites in de lijst met uitgesloten adressen zijn toegankelijk zonder te worden gescand op schadelijke code.

Als u alleen toegang wilt toestaan tot de URL-adressen die worden vermeld in de lijst Toegestane URL, selecteert u de optie Niet-toegankelijke URL-adressen.

Als u een lijst wilt activeren, selecteert u Ingeschakeld naast de lijstnaam. Als u een melding wilt krijgen wanneer u een adres invoert van de huidige lijst, selecteert u de optie Op de hoogte gesteld.

In alle lijsten kunnen de speciale tekens * (sterretje) en ? (vraagteken) worden gebruikt. Het sterretje vervangt een willekeurige tekenreeks en het vraagteken een willekeurig teken. Wees voorzichtig met het opgeven van uitgesloten adressen. De lijst mag alleen vertrouwde en veilige adressen bevatten. Evenzo is het noodzakelijk ervoor te zorgen dat de tekens * en ? op de juiste wijze worden gebruikt in de lijst.