Privacybeleid

ESET, spol. s r. o., gezeteld op Einsteinova 24, 851 01 Bratislava, Slowaakse Republiek, ingeschreven in het handelsregister dat wordt beheerd door de rechtbank Bratislava I District Court, sectie Sro, volgnr. 3586/B, bedrijfsregistratienummer: 31333532 als een Gegevensbeheerder (“ESET” of “Wij”, “We”, “Ons” of “Onze”) wil graag transparant zijn als het gaat om de verwerking van persoonlijke gegevens en de privacy van onze klanten. Om dit doel te verwezenlijken, publiceren Wij dit Privacybeleid met als enige doel om onze klant (“Eindgebruiker” of “U”) over de volgende onderwerpen te informeren:

Verwerking van persoonsgegevens,

Vertrouwelijkheid van gegevens,

Rechten van de persoon van wie de gegevens afkomstig zijn.

Verwerking van persoonsgegevens

Door ESET geleverde services geïmplementeerd in ons product worden geleverd overeenkomstig de voorwaarden van de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers ("EULA”), maar sommige daarvan vereisen mogelijke specifieke aandacht. Wij willen u graag meer informatie geven over het verzamelen van gegevens in verband met de levering van onze services. Wij verzorgen verschillende services die zijn beschreven in de EULA en productdocumentatie, zoals een update-/upgradeservice, ESET LiveGrid®, beveiliging tegen misbruik van gegevens, ondersteuning, enz. Om dit te kunnen doen, moeten wij de volgende informatie verzamelen:

Updatestatistieken en andere statistieken met informatie over het installatieproces en uw computer, waaronder het platform waarop ons product is geïnstalleerd en informatie over de bewerkingen en functionaliteit van onze producten, zoals besturingssysteem, hardware-informatie, installatie-id's, licentie-id's, IP-adres, MAC-adres, configuratie-instellingen van het product.

Eénrichtings-hashes met betrekking tot infiltraties als onderdeel van het ESET LiveGrid®-reputatiesysteem, die de efficiëntie verbeteren van de antimalwareoplossingen door gescande bestanden te vergelijken met een database met items die op een witte of zwarte lijst in de cloud zijn geplaatst.

Verdachte voorbeelden en metagegevens uit de praktijk als onderdeel van het ESET LiveGrid®-feedbacksysteem waarmee ESET direct kan reageren op de behoeften van onze eindgebruikers en snel kan inspelen op de nieuwste bedreigingen. Wij zijn afhankelijk van toezending door u

ovan infiltraties zoals potentiële voorbeelden van virussen en andere schadelijke programma's en verdachte, problematische, potentieel ongewenste of potentieel onveilige objecten, zoals uitvoerbare bestanden, e-mailberichten die u als spam hebt gemeld of door ons product zijn gemarkeerd;

oinformatie over apparaten in het lokale netwerk, zoals het type, de leverancier, het model en/of de naam van het apparaat;

oinformatie over het gebruik van internet, zoals IP-adressen en geografische informatie, IP-pakketten, webadressen en ethernetframes;

ocrashdumpbestanden en informatie daarin.

We willen op zich geen gegevens verzamelen buiten dit bereik, maar soms is het onmogelijk om dit te voorkomen. Gegevens die per ongeluk worden verzameld, kunnen in malware zelf zijn opgenomen (verzameld zonder uw kennis of goedkeuring) of als onderdeel van bestandsnamen of webadressen en het is niet onze bedoeling om deze gegevens deel te laten uitmaken van onze systemen of deze gegevens te verwerken voor het doel dat in dit Privacybeleid is beschreven.

Licentie-informatie, zoals licentie-ID en persoonlijke gegevens zoals naam, achternaam, adres, e-mailadres, is vereist voor factureringsdoeleinden, verificatie van de echtheid van uw licentie en voor de levering van onze services.

Contactgegevens en gegevens in uw ondersteuningsaanvragen kunnen vereist zijn, zodat ESET u ondersteuningsservices kan bieden. Op basis van het kanaal dat u kiest om contact met ons op te nemen, kunnen Wij mogelijk uw e-mailadres, telefoonnummer, licentie-informatie, productdetails en beschrijving van uw ondersteuningsaanvraag verzamelen. Mogelijk wordt u gevraagd om ons andere informatie te verschaffen teneinde u ondersteuningsservices te kunnen bieden.

Vertrouwelijkheid van gegevens

ESET is een internationaal bedrijf via gelieerde rechtspersonen of partners als onderdeel van ons distributie-, service- en ondersteuningsnetwerk. Informatie die door ESET wordt verwerkt, kan worden overgedragen naar en van gelieerde entiteiten of partners om uitvoering te geven aan de Gebruiksrechtovereenkomst voor Eindgebruikers zoals de levering van services, ondersteuning of facturering. Op basis van uw locatie en de service die U hebt gekozen te gebruiken, moeten Wij mogelijk uw gegevens overbrengen naar een land zonder het beschermingsniveau dat is voorgeschreven door de Europese Commissie. Zelfs als dat het geval is, is elke overdracht van gegevens onderworpen aan wettelijke regelgeving inzake gegevensbescherming en vindt dit alleen plaats als dit ook echt nodig is. Er dienen zonder uitzondering modelcontractbepalingen, bindende bedrijfsvoorschriften of andere gepaste vormen van beveiliging van kracht te zijn.

Wij streven ernaar te voorkomen dat gegevens langer worden opgeslagen dan nodig is terwijl wij ESET-services aanbieden. Onze bewaarperiode kan langer zijn dan de geldigheid van uw licentie om u de tijd te geven uw licentie gemakkelijk te vernieuwen. Minimale en gepseudonimiseerde statistieken en andere gegevens van ESET LiveGrid® kunnen verder worden verwerkt voor statistische doeleinden.

ESET implementeert gepaste technische en organisatorische maatregelen om een beveiligingsniveau te realiseren dat afdoende is voor potentiële risico's. Wij doen Ons best om de vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid en bestendigheid van verwerkingssystemen en -services blijvend te garanderen. In het geval van een gegevensschending waarbij een risico bestaat dat uw rechten en vrijheden in gevaar komen, zullen Wij de toezichthoudende autoriteit alsmede iedereen bij wie wij gegevens hebben verzameld, hiervan op de hoogte stellen. Als gegevensonderwerp hebt u het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthouder.

Rechten van degene van wie de gegevens afkomstig zijn.

ESET is onderworpen aan regelgeving van Slowaakse wetten en Wij zijn gebonden aan gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie. Onder voorbehoud van de voorwaarden die zijn vastgelegd in van toepassing zijnde gegevensbeschermingswetten, hebt U de volgende rechten als betrokkene:

het recht om toegang te krijgen tot uw persoonsgegevens bij ESET,

het recht op rectificatie van uw persoonsgegevens indien onjuist (U hebt ook het recht om onvolledige persoonsgegevens aan te vullen),

het recht om uw persoonsgegevens te laten verwijderen,

het recht op beperking van het verwerken van uw persoonsgegevens,

het recht om verwerking te weigeren,

het recht om bezwaar in te dienen alsmede,

het recht op overzetbaarheid van gegevens.

Als u uw recht als betrokkene wilt uitoefenen of een vraag hebt of een zorg wilt uiten, stuur ons dan een bericht op:

ESET, spol. s r.o.
Data Protection Officer
Einsteinova 24
85101 Bratislava
Slovak Republic
dpo@eset.sk