Karantene

Hovedformålet med karantenen er å lagre infiserte filer på en trygg måte. Filer bør legges i karantene hvis de ikke kan renses, hvis det ikke er trygt eller anbefalt å slette dem eller hvis de blir feilaktig gjenkjent av ESET Cyber Security Pro.

Du kan velge å legge en hvilken som helst fil i karantene. Dette anbefales hvis en fil oppfører seg mistenkelig, men ikke oppdages av virusskanneren. Filer som er lagt i karantene, kan sendes til ESETs trussellaboratorium for analyse.

Filer som er lagret i karantenemappen, kan vises i en tabell som viser dato og tidspunkt for karantenen, banen til den opprinnelige plasseringen av den infiserte filen, størrelse i byte, årsak (f.eks. lagt til av bruker…), og antall trusler (f.eks. hvis det er et arkiv som inneholder flere infiltrasjoner). Karantenemappen med filer i karantene () vil ligge på systemet også etter at ESET Cyber Security Pro er avinstallert. Filer i karantene lagres i et trygt, kryptert format og kan gjenopprettes igjen etter at ESET Cyber Security Pro er installert.