Generelt

I delen Generelt (Oppsett > Skriv inn programinnstillinger ... > Generelt) kan du aktivere at følgende programtyper skal oppdages:

Potensielt uønskede programmer – Grayware, eller potensielt uønskede programmer (PUA), er en bred kategori av programvare der hensikten ikke er like åpenbart skadelig som med andre typer skadelig programvare, for eksempel virus og trojanere. De kan imidlertid installere ekstra programvare som er uønsket, endre atferden til den digitale enheten eller utføre aktiviteter som ikke er godkjent eller forventet av brukeren. Les mer om disse typer av programmer i Ordlisten.

Potensielt usikre programmer – Disse programmene omfatter kommersielle, legitime programmer som kan misbrukes av angripere dersom de ble installert uten brukerens godkjenning. Klassifiseringen omfatter programmer som verktøy for ekstern tilgang. Dette er årsaken til at dette alternativet er deaktivert som standard.

Mistenkelige programmer – omfatter programmer som er komprimert med pakkere eller beskyttere. Disse typene programmer utnyttes ofte av forfattere av skadelig programvare for å unngå oppdagelse. Pakker er en selvutpakkende kjøretidsfil som kommer med flere typer skadelig programvare i en enkelt pakke. De vanligste pakkerne er UPX, PE_Compact, PKLite og ASPack. Den samme skadelige programvaren kan oppdages forskjellig når den komprimeres ved bruk av en annen pakker. Pakkere har også muligheten til å få sine "signaturer" til å endre seg over tid, noe som gjør den skadelige programvaren vanskeligere å oppdage og fjerne.

Hvis du ønsker å opprette Unntak for filsystemer eller nett- og e-post, klikker du på knappen Oppsett ...-knappen.