Modul- och produktuppdateringar

Uppdatera moduler

Uppdateringstyp

Vanlig uppdatering. Det här är standarduppdateringstypen som säkerställer att detekteringssignaturdatabasen och produktmodulerna uppdateras automatiskt från ESET:s uppdateringsservrar.

Förhandsuppdateringar innehåller de senaste felkorrigeringarna och detekteringsmetoderna som snart blir tillgängliga för allmänheten. Dock är de inte alltid stabila och därför rekommenderas inte användning av dessa i en produktionsmiljö.

Fördröjda uppdateringar gör det möjligt att uppdatera från särskilda uppdateringsservrar som tillhandahåller nya versioner av virusdatabaser med en fördröjning på minst X timmar (det vill säga databaser som testas i en verklig miljö och anses vara stabila).

Modulåterställning

Misstänker du att en ny uppdatering av detekteringsmotorn eller programmodulerna är instabila eller skadade, går det att återställa till den föregående versionen och tillfälligt inaktivera uppdateringar.

Skapa ögonblicksbilder av moduler

ESET Cyber Security registrerar avbildningar av detekteringsmotorn och programmodulerna för användning med återställningsfunktionen. Om du vill skapa virusdatabasavbildninger behåller du Skapa avbildningar av moduler aktiverat. När Skapa avbildningar av moduler är aktiverat skapas den första avbildningen under den första uppdateringen. Nästa skapas efter 48 timmar. Fältet Antal lokalt lagrade avbildningar definierar antalet lagrade avbildningar av detektionsmotorn.

note

När den maximala mängden avbildningar nås (till exempel tre) ersätts den äldsta avbildningen med en ny avbildning var 48:e timme. ESET Cyber Security för macOS återställer uppdateringar av detekteringsmotor- och programmodulversioner till den äldsta avbildningen.

Produktuppdateringar

Produktuppdateringar säkerställer att du alltid använder den senaste produktversionen. Slå på Automatiska uppdateringar om du vill att produktuppdateringar ska installeras automatiskt vid nästa omstart så att du får konstant åtkomst till de senaste funktionerna och högsta möjliga skydd.

Primär och sekundär server

Alternativet att välja primära och sekundära uppdateringsservrar automatiskt är aktiverat som standard. Båda servrarna kan anges när alternativet att välja automatiskt är inaktiverat med av/på-knappen.