Genomsökningsalternativ

Genomsökningsalternativ kan konfigureras i Programpreferenser för dessa skyddsmoduler: Skydd av filsystemet i realtid, genomsökningar efter skadlig kod, webbåtkomstskydd och skydd av e-postklienter. För var och en av skyddsmodulerna kan du välja de metoder som används under en systemgenomsökning. Följande alternativ finns tillgängliga:

Heuristik – heuristik använder en algoritm som analyserar (skadliga) aktiviteter i program. Den främsta fördelen med heuristisk detektering är att kunna detektera ny skadlig programvara som inte tidigare fanns.

Avancerad heuristik – avancerad heuristik består av en unik heuristikalgoritm som utvecklats av ESET och som optimerats för att upptäcka datormaskar och trojanska hästar som skrivits på programmeringsspråk på hög nivå. Programmets detekteringsförmåga är avsevärt högre tack vare avancerad heuristik.

Smart optimering – när detta är aktiverat ger Smart optimering den mest effektiva genomsökningsnivån samtidigt som de högsta genomsökningshastigheterna bibehålls. De olika skyddsmodulerna genomsöker intelligent och tillämpar olika genomsökningsmetoder på specifika filtyper.