ESET Hjelp på internett

Velg tema

Motorfølsomhet

Motorfølsomhet gjør det mulig å konfigurere rapporterings- og beskyttelsesnivåer for følgende kategorier for alle beskyttelsesmoduler.

Skadelig programvare – en ondsinnet kode som er en fortid med eksisterende filer på datamaskinen din

Potensielt uønskede programmer – Grayware, eller potensielt uønskede programmer (PUA), er en bred kategori av programvare der hensikten ikke er like åpenbart skadelig som med andre typer skadelig programvare, for eksempel virus og trojanere. De kan imidlertid installere ekstra programvare som er uønsket, endre atferden til den digitale enheten eller utføre aktiviteter som ikke er godkjent eller forventet av brukeren. Les mer om disse typer av programmer i Ordlisten.

Mistenkelige programmer – omfatter programmer som er komprimert med pakkere eller beskyttere. Disse typene beskytterne utnyttes ofte av forfattere av skadelig programvare for å unngå gjenkjenning. Pakker er en selvutpakkende kjøretidsfil som kommer med flere typer skadelig programvare i en enkelt pakke. De vanligste pakkerne er UPX, PE_Compact, PKLite og ASPack. Den samme skadelige programvaren kan oppdages forskjellig når den komprimeres ved bruk av en annen pakker. Pakkere har også muligheten til å få sine "signaturer" til å endre seg over tid, noe som gjør den skadelige programvaren vanskeligere å oppdage og fjerne.

Potensielt usikre programmer – Disse programmene omfatter kommersielle, legitime programmer som kan misbrukes av angripere dersom de ble installert uten brukerens godkjenning. Klassifiseringen omfatter programmer som verktøy for ekstern tilgang. Dette alternativet er deaktivert som standard.