ESET-onlinehjælp

Søg Dansk
Vælg emnet

Programfølsomhed

Programfølsomhed giver dig mulighed for at konfigurere rapporterings- og beskyttelsesniveauer for følgende kategorier for alle beskyttelsesmoduler.

Malware – et stykke skadelig kode, der er en blanding af eksisterende filer på din computer

Potentielt uønskede programmer – Grayware eller PUA'er (potentielt uønskede programmer) er en bred kategori af software, hvis hensigt ikke er helt så entydigt skadelig som andre typer malware, f.eks. virus eller trojanske heste. De kan dog installere yderligere uønsket software, ændre funktionsmåden for den digitale enhed eller udføre aktiviteter, der ikke er godkendt eller forventet af brugeren. Læs mere om disse typer programmer i ordlisten.

Mistænkelige programmer - Disse programmer inkluderer programmer, der er komprimeret med pakkefunktioner eller beskyttere. Disse beskyttelsesfunktioner udnyttes ofte af forfattere af malware til at undgå at blive opdaget. Pakkefunktioner er runtime, selvudpakkende eksekverbare filer, der samler adskillige slags malware i en enkelt pakke. De mest almindelige pakkefunktioner er UPX, PE_Compact, PKLite og ASPack. Den samme malware kan blive registreret forskelligt, når den er komprimeret ved hjælp af forskellige pakkefunktioner. Pakkefunktioner har også evnen til at mutere deres "signatur" over tiden, hvilket gør det sværere at registrere og fjerne malwaren.

Potentielt usikre programmer – Disse programmer er kommerciel, lovlig software, der kan misbruges af hackere, hvis de installeres uden brugerens samtykke. Denne klassifikation inkluderer programmer som værktøjer til fjernadgang. Denne indstilling er som standard deaktiveret.