Spelläge

Spelläge är en funktion för användare som kräver oavbruten användning av sina program och inte vill bli störda av meddelande/aviseringsfönster och vill minska belastningen på sin CPU. Spelläge går även att använda under presentationer som inte går att avbryta med antivirusaktiviteter. Genom att aktivera funktionen, inaktiveras alla popup-fönster och schemaläggarens aktivitet stoppas helt. Systemskyddet körs fortfarande i bakgrunden men kräver inte användaråtgärder.

Det går att aktivera och inaktivera spelläge i programmets huvudfönster under Inställningar > Datorskydd genom att klicka på MODULE_INACTIVE eller MODULE_ENABLED bredvid Spelläge. Aktivering av spelläget är en potentiell säkerhetsrisk och skyddsstatusikonen i aktivitetsfältet blir orange och visar en varning. Du ser även denna varning i programmets huvudfönster där Spelläget är aktivt visas i orange.

Aktivera Aktivera spelläge automatiskt när program körs i helskärmsläge under Avancerade inställningar (F5) > Verktyg > Spelläge om du vill att spelläget ska startas varje gång ett program startas i helskärm och avslutas när programmet stängs.

Aktivera Inaktivera spelläge automatiskt efter för att ange efter hur lång tid spelläget ska inaktiveras automatiskt.