ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Napló szűrése

Kattintson a MODULE_INACTIVE A szűréshez az Eszközök > Naplófájlok lapon adhatja meg a szűrési feltételeket.

A naplószűrési funkció segítségével könnyebben megtalálhatja a keresett információkat, különösen akkor, ha sok bejegyzés van. Lehetővé teszi az adott naplóbejegyzések megtalálását, ha például egy adott típusú eseményt, állapotot vagy időszakot keres. A naplóbejegyzések között különböző keresési feltételek megadásával szűrhet – csak a releváns bejegyzések fognak megjelenni (vagyis a keresési feltételeknek megfelelők) a Naplófájlok ablakban.

Írja be a keresett kulcsszót a Szöveg keresése mezőbe. A Keresés oszlopokban legördülő menüben finomíthatja a keresést. A Bejegyzés-naplótípusok legördülő menüben kiválaszthat egy vagy több bejegyzést. Megadhatja az Időszakot, amikortól meg szeretné jeleníteni a találatokat. További keresési feltételeket is használhat – ilyen például A teljes szóval megegyező és a Kis- és nagybetű különbözik.

Szöveg keresése

Írja be a karakterláncot (egy szót vagy egy szórészletet). Csak azok a bejegyzések jelennek meg, amelyek tartalmazzák a karakterláncot. A többi rekord kimarad.

Keresés oszlopokban

Válassza ki, hogy mely oszlopokat szeretné bevonni a keresésbe. Egy vagy több oszlopot választhat ki.

Bejegyzéstípusok

A legördülő listában a naplóbejegyzések típusai közül választhat:

Diagnosztikai – A fentiek mellett a program pontos beállításához szükséges információk naplózása.

Tájékoztató – Tájékoztató jellegű üzenetek rögzítése a naplóba (beleértve a sikeres frissítésekről szóló üzeneteket és a fent említett bejegyzéseket).

Figyelmeztetések – Kritikus figyelmeztetések és figyelmeztető üzenetek rögzítése.

Hibák – A „Hiba a fájl letöltésekor” és más kritikus hibák bejegyzése a naplóba.

Kritikus – A program csak a kritikus (például a vírusvédelem indításával,

Időszak

A legördülő listában azt jelölheti ki, hogy mely időszak eseményei érdeklik.

Nincs megadva (alapértelmezett) – Nem egy adott időszakban, hanem a teljes naplóban folyik a keresés.

Az elmúlt 24 óra

Múlt hét

Múlt hónap

Időszak – Megadhatja pontosan az időszakot (Ettől: és Eddig:), ha csak egy adott időszakban keletkezett bejegyzéseket szeretne kiszűrni.

A teljes szóval megegyező

A jelölőnégyzet bejelölése esetén a találatok közé csak azok a bejegyzések kerülnek be, melyekben a keresett kifejezés önálló szóként is előfordul.

Kis- és nagybetű különbözik

Akkor aktiválja ezt a funkciót, ha fontosnak tartja a nagy- és kisbetűk használatát szűrés közben. Miután megadta a szűrési/keresési feltételeket, kattintson az OK gombra a szűrt naplóbejegyzések megjelenítéséhez, vagy a Keresés elemre kattintva kezdje meg a keresést. A naplófájlok közötti keresés fentről lefelé megy végbe, az aktuális pozíciótól kezdve (ez a kiemelt bejegyzés). A keresés akkor leáll, ha megvan az első egyező bejegyzés. Az F3 billentyű lenyomásával megkeresheti a következő bejegyzést, illetve a jobb gombbal kattintva és a Keresés lehetőséget kiválasztva finomíthatja a keresési feltételeket.