ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

A Behatolásmegelőző rendszer interaktív ablaka

A Behatolásmegelőző rendszer értesítő ablaka lehetővé teszi, hogy létrehozzon egy szabályt olyan új műveletekhez, amelyeket a Behatolásmegelőző rendszer észlel, majd megadja azokat a feltételeket, amelyek esetén engedélyezi, illetve megakadályozza az adott műveletet.

Az értesítő ablakban létrehozott szabályok egyenértékűek a manuálisan létrehozott szabályokkal. Az értesítő ablakban létrehozott szabályok lehetnek kevésbé pontosak, mint a párbeszédpanel megjelenítését kiváltó szabály. Ez azt jelenti, hogy a szabály párbeszédpanelen való létrehozása után ugyanaz a művelet megjelenítheti ugyanazt a párbeszédpanelt. További információkért tekintse meg a következő részt: A Behatolásmegelőző rendszer szabályainak prioritása.

Ha egy szabályhoz alapértelmezés szerint a Mindig rákérdez van megadva, a szabály aktiválásakor minden alkalommal megjelenik egy párbeszédpanel. Ezen választhatja a művelet tiltását vagy engedélyezését is. Ha a megadott időn belül nem választ műveletet, a rendszer a szabályok alapján dönt a végrehajtandó műveletről.

A Művelet ideiglenes megjegyzése a jelenlegi munkamenetre beállítás hatására a rendszer az Engedélyezés/Tiltás műveletet használja addig, amíg meg nem változtatja a szabályokat vagy a szűrési üzemmódot, nem frissíti a Behatolásmegelőző rendszer modult, illetve újra nem indítja a rendszert. E három művelet bármelyikét követően a program törli az ideiglenes szabályokat.

A Művelet megjegyzése (szabály létrehozása) funkció új Behatolásmegelőző rendszer-szabályt hoz létre, amely később módosítható a Behatolásmegelőző rendszer szabályainak kezelése szakaszban (rendszergazdai jogosultságra van szükség).

A lent található Részletek elemre kattintva megtekintheti, hogy mely alkalmazás váltja ki a műveletet, mennyire megbízható a fájl, illetve hogy Ön milyen műveletet engedélyez vagy tilt.

Részletesebb szabályok a További beállítások lapon adhatók meg. Az alábbi lehetőségek akkor állnak a rendelkezésére, ha kiválasztja a Művelet megjegyzése (szabály létrehozása) beállítást:

Csak erre az alkalmazásra érvényes szabály létrehozása – Ha törli a jelet ebből a jelölőnégyzetből, a szabály az összes forrásalkalmazáshoz létrejön.

Csak a következő művelet esetén: – Kiválaszthatja a szabályfájlt/alkalmazást/beállításjegyzék-műveletet. Itt megtekintheti a Behatolásmegelőző rendszer összes műveletének leírását.

Csak a következő cél esetén – Kiválaszthatja a szabályfájlt/alkalmazást/beállításjegyzék-célt.


important

Túl sok értesítést küld a Behatolásmegelőző rendszer?

Ha nem szeretne értesítéseket kapni, módosítsa a szűrési módot Automatikus beállításra a További beállítások > Keresőmotor > HIPS > Behatolásmegelőző rendszer (HIPS) lapon.

DIALOG_HIPS