Ažuriranje programa

Redovnim ažuriranjem programa ESET NOD32 Antivirus na najbolji način se održava maksimalni nivo bezbednosti računara. Modul ažuriranja služi za to da i moduli programa i komponente sistema budu uvek ažurni.

Ako u glavnom prozoru programa kliknete na stavku Ažuriraj, videćete status trenutnog ažuriranja, uključujući datum i vreme poslednjeg uspešnog ažuriranja, kao i to da li je ažuriranje potrebno.

Pored automatskih ažuriranja, možete da kliknete i na opciju Proveri da li postoje ažuriranja da biste ručno pokrenuli ažuriranje. Redovno ažuriranje modula i komponenti programa važan je aspekat održavanja potpune zaštite od zlonamernog koda. Obratite posebnu pažnju na konfiguraciju i rad modula proizvoda. Da biste primali ažuriranja, morate da aktivirate proizvod pomoću licencnog ključa. Ukoliko to niste učinili tokom instaliranja, moraćete da unesete licencni ključ i aktivirate proizvod sa biste tokom ažuriranja imali pristup serverima preduzeća ESET za ažuriranje.

note

NAPOMENA

Licencni ključ vam je ESET poslao u poruci e-pošte prilikom kupovine programa ESET NOD32 Antivirus.

PAGE_UPDATE

Trenutna verzija – Prikazuje broj verzije za trenutnu verziju proizvoda koja je instalirana.

Poslednje uspešno ažuriranje – Prikazuje datum poslednjeg uspešnog ažuriranja. Ako ne vidite skoriji datum, moduli proizvoda možda nisu ažurni.

Poslednje uspešno traženje ažuriranja – Prikazuje datum poslednjeg uspešnog traženja ažuriranja.

Prikaži sve module – Prikazuje informacije o listi instaliranih modula programa.

Izaberite opciju Proveri da li postoje ažuriranja da biste pronašli najnoviju dostupnu verziju programa ESET NOD32 Antivirus.


Proces ažuriranja

Kada kliknete na dugme Proveri da li postoje ažuriranja, počeće proces preuzimanja. Prikazaće se traka toka preuzimanja i preostalo vreme za preuzimanje. Da biste prekinuli ažuriranje, kliknite na dugme Otkaži ažuriranje.

PAGE_UPDATE_02

important

Važno

Pod normalnim okolnostima, videćete zeleni znak za potvrdu u prozoru Ažuriranje koja ukazuje na to da je program ažuriran. Ako ne vidite zeleni znak za potvrdu, program je zastareo i povećan je rizik od zaraženosti. Ažurirajte module programa što pre.


Ažuriranje nije uspelo

Ako primite poruku o neuspešnom ažuriranju modula, do toga je moglo da dođe zbog sledećih problema:

1.Nevažeća licenca – Licenca koja se koristi za aktivaciju je nevažeća ili je istekla. U glavnom prozoru programa, kliknite na opciju Pomoć i podrška > Promeni licencu i unesite novi licencni ključ.

2.Tokom preuzimanja datoteka ažuriranja došlo je do greške – Uzrok greške mogu biti netačne postavke Internet veze. Preporučuje se da proverite mogućnost povezivanja sa Internetom (tako što ćete otvoriti bilo koju Veb lokaciju u Veb pregledaču). Ako se Veb lokacija ne otvori, verovatno veza sa Internetom nije uspostavljena ili postoje problemi sa vezom na vašem računaru. Proverite kod dobavljača Internet usluga (ISP) da li imate aktivnu vezu sa Internetom.

PAGE_UPDATE_03

important

Važno

Preporučujemo da ponovo pokrenete računar nakon uspešnog ažuriranja programa ESET NOD32 Antivirus na noviju verziju da biste se uverili da su svi moduli programa ispravno ažurirani. Ponovno pokretanje računara nije neophodno nakon redovnih ažuriranja modula.

note

Napomena

Za više informacija posetite lokaciju Rešavanje problema sa porukom „Ažuriranje modula nije uspelo“.