Glavni prozor programa

myESETPovežite uređaj na myESET. Koristite myESET portal za upravljanje da biste pregledali i upravljali aktiviranim ESET licencama i uređajima.

Glavni prozor programa ESET NOD32 Antivirus podeljen je na dva glavna odeljka. Primarni prozor sa desne strane prikazuje informacije koje odgovaraju izabranoj opciji iz glavnog menija na levoj strani.

Sledi opis opcija u okviru glavnog menija:

Početak – Pruža informacije o statusu zaštite programa ESET NOD32 Antivirus.

Skeniranje računara – Konfigurišite i pokrenite skeniranje računara ili kreirajte prilagođeno skeniranje.

Ažuriranje – Prikazuje informacije o ažuriranjima mašine za otkrivanje.

Alatke – Omogućava pristup uslugama  modulima koji pojednostavljuju administraciju programa i nude dodatne opcije za napredne korisnike. Više informacija potražite u poglavlju Alatke programa ESET NOD32 Antivirus.

Podešavanje – Izaberite ovu opciju da biste prilagodili nivo bezbednosti za računar, Internet.

Pomoć i podrška – Pruža pristup datotekama pomoći, ESET bazi znanja, ESET Veb lokaciji i vezama za slanje zahteva za podršku korisničkog servisa.

PAGE_HOME

Odeljak Početak sadrži važne informacije o trenutnom nivou zaštite računara. U prozoru sa statusom su prikazane najčešće korišćene funkcije u programu ESET NOD32 Antivirus. Ovde se nalaze i informacije o instaliranom proizvodu i datumu istekla licence. Kliknite na ESET NOD32 Antivirus ako želite da instalirate drugu verziju ESET proizvoda. Više informacija o funkcijama svakog pojedinačnog proizvoda potražite ovde.

MONITOR_GREENZelena ikona i status zelene boje Zaštićeni ste označavaju da je osigurana maksimalna zaštita.
 

Radnje koje treba izvršiti ako program ne radi ispravno

Ako aktivirani zaštitni modul funkcioniše ispravno, ikona statusa zaštite će biti zelene boje. Crveni uzvičnik ili narandžasta ikona obaveštenja ukazuju na to da nije osigurana maksimalna zaštita. Dodatne informacije o statusu zaštite svakog modula, kao i predložena rešenja za uspostavljanje pune zaštite biće prikazana na kartici Početak. Da biste promenili status pojedinačnih modula, kliknite na stavku Podešavanje i izaberite željeni modul.

PAGE_STATUS_02

MONITOR_RED Crvena ikona i status crvene boje Bezbednosno upozorenje ukazuju na kritične probleme.
Postoji nekoliko razloga zbog kojih se ovaj status prikazuje, na primer:

Proizvod nije aktiviran ili Licenca je istekla – Ovo je označeno crvenom ikonom statusa zaštite. Program ne može da se ažurira nakon isticanja licence. Pratite uputstva u prozoru upozorenja da biste obnovili licencu.

Mašina za otkrivanje je zastarela – Ova poruka će se prikazati posle nekoliko neuspešnih pokušaja ažuriranja mašine za otkrivanje (raniji naziv: baza virusnih definicija). Preporučujemo vam da proverite postavke ažuriranja. Najčešći uzrok ove greške su netačno uneti podaci za potvrdu identiteta ili netačno konfigurisane postavke veze.

Zaštita sistema datoteka u realnom vremenu je deaktivirana – Korisnik je deaktivirao zaštitu u realnom vremenu. Računar nije zaštićen od pretnji. Izaberite stavku Aktiviraj zaštitu sistema datoteka u realnom vremenu da biste ponovo aktivirali ovu funkciju.

Zaštita od virusa i spajvera je deaktivirana – Možete ponovo da aktivirate zaštitu od virusa i spajvera tako što ćete izabrati opciju Aktiviraj zaštitu od virusa i spajvera.

MONITOR_ORANGE Narandžasta ikona ukazuje na ograničenu zaštitu. Na primer, moguće je da postoji problem sa ažuriranjem programa ili licenca uskoro ističe.
Postoji nekoliko razloga zbog kojih se ovaj status prikazuje, na primer:

Igrački režim je aktivan – Aktiviranje Igračkog režima je potencijalni bezbednosni rizik. Uključivanjem ove funkcije isključuju se svi iskačući prozori i zaustavljaju svi planirani zadaci.

Vaša licenca uskoro ističe – Označeno je ikonom statusa zaštite koja prikazuje znak uzvika pored sistemskog sata. Nakon što licenca istekne, program neće moći da se ažurira, a ikona statusa zaštite će postati crvena.

Ako ne možete da rešite problem pomoću predloženih rešenja, izaberite stavku Pomoć i podrška da biste pristupili datotekama pomoći ili pretražite ESET bazu znanja. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, možete da prosledite zahtev za podršku. ESET tehnička podrška će brzo odgovoriti na vaša pitanja i pomoći vam u pronalaženju rešenja.