Izuzimanja otkrivenih stavki

Izuzimanja otkrivenih stavki omogućavaju da se izuzmu objekti iz čišćenja filtriranjem pomoću imena otkrivene stavke, putanje objekta ili heš oznake.

example

Kako funkcionišu izuzimanja otkrivenih stavki

Izuzimanja otkrivenih stavki ne izuzimaju datoteke ili fascikle iz skeniranja kao što to rade Stavke izuzete iz određivanja performansi. Izuzimanja otkrivenih stavki izuzimaju objekte samo kada su otkriveni pomoću mašina za otkrivanje i kada postoji odgovarajuće pravilo na listi izuzetaka.

Na primer (pogledajte prvi red na slici u nastavku), kada je objekat otkriven kao Win32/Adware.Optmedia i otkrivena datoteka je C:\Recovery\file.exe. U drugom redu, svaka datoteka, koja ima odgovarajuću SHA-1 heš oznaku će uvek biti izuzeta uprkos imenu otkrivene stavke.

CONFIG_EXCLUDE_DETECTION

Da biste omogućili da sve pretnje budu otkrivene, preporučujemo da kreirate izuzimanja otkrivenih stavki samo kada je to krajnje neophodno.

Da biste dodali datoteke i fascikle na listu izuzetaka otvorite Napredno podešavanje (F5) > Mašina za otkrivanje > Izuzeci > Izuzeci za otkrivanje > Uredi.

note

Napomena

Nemojte da mešate stavke izuzete iz određivanja performansi, izuzete oznake tipa datoteke, HIPS izuzetke i izuzete procese.

Da biste izuzeli objekat (pomoću imena otkrivene stavke ili heš oznake) iz mašine za otkrivanje, kliknite na Dodaj.

Za Potencijalno neželjene aplikacije i Potencijalno nebezbedne aplikacije, izuzetak po imenu otkrivene stavke može takođe da se kreira na sledeći način:

U prozoru upozorenja o otkrivenoj stavci (kliknite na dugme Prikaži napredne opcije i izaberite stavku Izuzmi iz otkrivanja).

U kontekstualnom meniju za Datoteke evidencije uz pomoć Čarobnjaka za kreiranje izuzimanja otkrivenih stavki.

Tako što ćete kliknuti na opcije Alatke > Karantin, a zatim kliknite desnim tasterom miša na datoteku u karantinu i u kontekstualnom meniju izaberite opciju Vrati u prethodno stanje i izuzmi iz skeniranja.

Kriterijumi objekta za izuzimanja otkrivenih stavki

Putanja – Ograničenje izuzimanja otkrivenih stavki za određenu putanju (ako postoji).

Ime pretnje – Ako postoji ime otkrivene stavke pored izuzete datoteke, to znači da je datoteka izuzeta samo za tu otkrivenu stavku, a ne u potpunosti. Ako se datoteka kasnije zarazi drugim malverom, to će se otkriti.

Heš – izuzima datoteku na osnovu navedenog heša SHA-1, bez obzira na tip, lokaciju, ime ili oznaku tipa datoteke.