Kontrola uređaja

ESET NOD32 Antivirus omogućava automatsku kontrolu uređaja (CD/DVD/USB/...). Ovaj modul vam omogućava da blokirate ili prilagodite proširene filtere ili dozvole i da definišete kako će korisnik moći da pristupa datom uređaju i radi sa njim. To je korisno ukoliko administrator računara poželi da spreči korišćenje uređaja sa neželjenim sadržajem.

Podržani spoljni uređaji:

Skladište na disk jedinici (HDD, USB prenosivi disk)

CD/DVD

Štampač USB

FireWire Skladište

Bluetooth Uređaj

Čitač pametne kartice

Uređaj za slike

Modem

LPT/COM port

Prenosivi uređaj

Svi tipovi uređaja

Opcije podešavanja kontrole uređaja mogu da se menjaju u okviru Naprednog podešavanja (F5) > Kontrola uređaja.

Ako uključite prekidač pored opcije Aktiviraj kontrolu uređaja (raniji naziv Integriši u sistem), aktivira se funkcija kontrole uređaja u programu ESET NOD32 Antivirus, a računar mora ponovo da se pokrene da bi se promena primenila. Kada se kontrola uređaja aktivira, postaje aktivna i opcija Pravila koja vam omogućava da otvorite prozor Uređivač pravila.

note

NAPOMENA

Možete da kreirate različite grupe uređaja na koje će se primenjivati različita pravila. Možete i da kreirate samo jednu grupu uređaja na koju će se primeniti pravilo sa radnjom Čitanja/pisanja ili Samo čitanja. Na taj način ćete biti sigurni da će kontrola uređaja blokirati nepoznate uređaje kada se povežu sa računarom.

Ako se ubaci uređaj koji je blokiran postojećim pravilom, prikazuje se prozor sa obaveštenjem, a pristup uređaju nije dozvoljen.