Feladatütemező

A Feladatütemező bizonyos feladatok (frissítés, számítógép ellenőrzése stb.) előre definiált beállításokkal történő indítását végzi.

A Feladatütemező az ESET NOD32 Antivirus fő programablakából érhető el az Eszközök > Feladatütemező lehetőségre kattintással. A Feladatütemező valamennyi ütemezett feladat és beállított tulajdonságainak (például előre definiált dátum, időpont és ellenőrzési profil) összesített listáját tartalmazza.

A feladatütemező a következő feladatok időzített végrehajtására alkalmas: a vírusdefiníciós adatbázis frissítése, ellenőrzési feladatok, rendszerindításkor automatikusan futtatott fájlok ellenőrzése és naplókezelés. A Feladatütemező fő ablakából közvetlenül adhat hozzá vagy törölhet feladatokat. (Kattintson az ablak alján lévő Hozzáadás vagy Törlés gombra.) A Feladatütemező ablakban bárhol a jobb gombbal kattintva a következő műveleteket végezheti el: részletes adatok megjelenítése, a feladat azonnali végrehajtása, új feladat hozzáadása, meglévő feladat törlése. A feladatok előtt látható jelölőnégyzet bejelölésével, illetve a jelölések törlésével kapcsolhatja be és ki a feladatokat.

A Feladatütemező alapértelmezés szerint az alábbi ütemezett feladatokat jeleníti meg:

Naplókezelés

Rendszeres automatikus frissítés

Automatikus frissítés a telefonos kapcsolat létrejötte után

Automatikus frissítés a felhasználó bejelentkezése után

A legújabb termékverzió rendszeres keresése (lásd: Frissítési mód)

Rendszerindításkor automatikusan futtatott fájlok ellenőrzése (a felhasználó bejelentkezése után)

Rendszerindításkor automatikusan futtatott fájlok ellenőrzése (a vírusdefiníciós adatbázis sikeres frissítésekor)

A már meglévő (alapértelmezett és felhasználó által) ütemezett feladatok beállításainak módosításához kattintson a jobb gombbal a feladatra, és válassza a Szerkesztés parancsot, vagy jelölje ki a módosítandó feladatot, és kattintson a Szerkesztés gombra.

Új feladat hozzáadása

1.Kattintson az ablak alján található Feladat hozzáadása gombra.

2.Írja be a feladat nevét.

3.Jelölje ki a szükséges feladatot a legördülő listában:

Külső alkalmazás futtatása – Ezen a lapon egy külső alkalmazás végrehajtásának ütemezése adható meg.

Naplókezelés A naplófájlokban törlés után felesleges bejegyzésmaradványok maradhatnak, ezért ez a feladat a hatékony működés érdekében optimalizálja azok tartalmát.

Rendszerindításkor automatikusan futtatott fájlok ellenőrzéseA szoftver ellenőrzi azokat a fájlokat, amelyek futtatása rendszerindításkor vagy belépéskor engedélyezve van.

Számítógép ellenőrzése létrehozásaAz ESET SysInspector pillanatképének létrehozása a számítógépről; a rendszerösszetevőkre (például illesztőprogramokra, alkalmazásokra) vonatkozó részletes adatok összegyűjtése és az egyes összetevők kockázati szintjének értékelése.

Kézi indítású számítógép-ellenőrzésSzámítógép ellenőrzése végrehajtása, amelynek során a számítógépen található fájlokat és mappákat vizsgálja meg a program.

Frissítés – Frissítési feladat ütemezése a vírusdefiníciós adatbázis és a programmodulok frissítésére.

 

4.Kapcsolja be az Engedélyezve kapcsolót, ha aktiválni szeretné a feladatot (ezt később az ütemezett feladatok listájában található jelölőnégyzet bejelölésével/jelölésének törlésével teheti meg), kattintson a Tovább gombra, és válasszon egyet az alábbi időzítési beállítások közül:

Egyszer – A feladat az előre meghatározott napon és időben lesz végrehajtva.

Ismétlődően – A feladat a meghatározott időközönként lesz végrehajtva.

Naponta – A feladat minden nap a meghatározott időpontban fog futni.

Hetente – A feladat a kijelölt napokon és időpontban fog futni.

Esemény hatására – Az alkalmazás egy meghatározott esemény bekövetkezésekor hajtja végre a feladatot.

5.Válassza a Feladat kihagyása akkumulátorról történő futtatáskor lehetőséget, ha minimalizálni szeretné a rendszererőforrásokat, miközben a laptop akkumulátorról működik. A rendszer a feladatot a Feladat végrehajtása mezőkben megadott dátumon és időpontban fogja futtatni. Meghatározhatja, hogy mikor fusson a feladat, ha az előre meghatározott időben nem lehetett azt futtatni (például ki volt kapcsolva a számítógép). Választható lehetőségek:

A következő ütemezett időpontban

Amint lehetséges

Azonnal, ha a legutóbbi futtatás óta eltelt idő túllépi a megadott értéket (az időtartam az Utolsó futtatás óta eltelt idő görgetődobozban adható meg)

Az ütemezett feladat áttekintéséhez kattintson a jobb gombbal, és válassza a Feladat részleteinek megjelenítése parancsot.

SCHEDULER_FINISH